Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Svědík po senzaci v Plzni: Doufám, že neusneme na vavřínech

Snový start do angažmá v Jihlavě prožívá trenér Martin Svědík. V prvním jarním kole Vysočina udolala mistrovskou Slavii, ve druhém dokázala naplno bodovat i na stadionu suverénně vedoucí Plzně, která kráčela k titulu bez jediné porážky. Třiačtyřicetiletý kouč doufá, že jeho svěřenci budou v nastoleném trendu pokračovat a udrží si formu.

Martin Svědík (uprostřed) se raduje z ligové výhry
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Stojí za tím tvrdá práce. Pročistil se trošku kolektiv. Cítím na mužstvu, že se z něj stal dobře fungující tým. Když hrajete o záchranu, je nezbytné, aby se vytvořil konsolidovaný celek s velice silnou defenzivou. To se nám teď dvě kola dařilo. Doufám, že neusneme na vavřínech a budeme v tom pokračovat dál," řekl Svědík.

Během zimní přípravy zavnímal, že Jihlavě se v boji o záchranu vůbec nevěří. "Byla to velká výzva. Všude nás všichni považují za jasného sestupujícího. Pro mě i pro kluky je to motivace do práce. Chceme dokázat, že to tak není," pokračoval.

Nečekané skalpy favoritů nicméně nepřeceňuje. "Jsou to dvě vítězství a dobrý vstup, ale před námi je ještě dvanáct těžkých zápasů. Přijdou pro nás ještě daleko důležitější," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Svědík: S výsledkem a jarním rozjezdem jsem spokojený

Jeho tým jako první v této ligové sezoně porazil Viktorii, jež nedokázala odpovědět na gól obránce Petra Tlustého z 22. minuty. "Plzeň si vytvořila hodně věcí z křídelních prostorů, ale co se týče pokutového území, tam jsme měli opravdu velice silný val. Máknul jeden za druhého. Když někdo propadl, hned tam byl další hráč a součinnost defenzivního bloku byla velmi dobrá," pochválil své svěřence Svědík.

Předposlední Vysočina se proto v tabulce bodově dotáhla na čtrnácté Slovácko. "Nesmíme se koukat na ostatní výsledky, protože stejně bude záležet jenom na nás, kolik my uděláme bodů, jaké budeme podávat výsledky a výkony. Budeme se snažit koncentrovat jen na následující utkání. Nechceme s ničím kalkulovat, ale máme jasný cíl, za kterým si jdeme," upozornil rodák z Pardubic.

Doufá, že i jihlavští hráči zůstanou nohama na zemi. "Člověk musí krotit takové věci, ale kluci jsou rozumní a nějakým způsobem i oni vědí, o co hrajeme. Každý zápas je jiný a do každého musí jít s maximálním nasazením, aktivitou a soudržností. Jenom tak můžeme uspět," uzavřel bývalý kouč Ostravy, Mladé Boleslavi nebo reprezentace do 20 let.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články