Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň vyhořela s Jihlavou, Slavia udolala Bohemians a Sparta remizovala na Slovácku

Senzace na úkor suverénního lídra byla k vidění v 18. kole nejvyšší soutěže. Viktoria Plzeň totiž před vlastními příznivci podlehla 0:1 předposlední Jihlavě. Sparta na hřišti soupeře opět nevyhrála a jen remizovala 1:1 se Slováckem. Do problémů se dostává i Olomouc, která už třetí zápas v řadě nedokázala získat plný počet bodů - tentokrát v Brně, kde prohrála 0:1. Naopak stejným poměrem si připsal první výhru ve Slavii trenér Jindřich Trpišovský, jehož tým opanoval vršovické derby proti Bohemians 1905.

Utkání Plzeň - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Slavia Praha - Bohemians 1905 1:0

Po dlouhých pěti letech slávisté ovládli vršovické derby v Edenu, když porazili Bohemians 1:0. Sešívaní si tak připsali první soutěžní výhru pod novým trenérem Jindřichem Trpišovským. O výhře mohl rozhodnout už v 8. minutě Škoda, jeho gól byl ale odvolán i kvůli přezkoumání na videu. O vítězný gól se tak Slavia postarala v nastavení prvního poločasu, když se nádhernou trefou prosadil Hušbauer.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370369-prvni-vyhra-pod-trpisovskym-slavia-doma-konecne-ovladla-vrsovicke-derby)

Plzeň - Jihlava 0:1

První ligová porážka Viktorie Plzeň v letošní sezoně přišla s možná nejméně pravděpodobným soupeřem - navíc doma. V Doosan Areně totiž fotbalisté ze západu Čech nedokázali najít recept na defenzivní val sestupem ohrožené Jihlavy a po gólu Petra Tlustého prohráli 0:1. V čele tabulky mají přesto stále "bezpečný" náskok 12 bodů před Slavií. Vysočina poprvé v ročníku bodovala venku a dorovnala čtrnácté Slovácko.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370425-jihlava-pokracuje-ve-stylu-robina-hooda-po-slavii-vynulovala-i-plzen/)

Je nám líto, video expirovalo.
Svědík: S výsledkem a jarním rozjezdem jsem spokojený

Slovácko – Sparta Praha 1:1

Otřesná sparťanská forma na hřištích soupeřů pokračuje. Letenští si na půdě Slovácka vytvořili naprosté minimum příležitostí, předvedli velmi matný výkon a pouze remizovali 1:1. O svůj první sparťanský gól v kariéře se sice ze standardní situace postaral Václav Drchal díky skvělé práci Stancia, ale za Slovácko v 70. minutě srovnal Tomáš Zajíc. Sparta tak stále vyhrála pouhé dva z devíti venkovních zápasů a v tabulce se propadla zpět na páté místo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370258-on-line-slovacko-sparta-praha)

Zbrojovka Brno  Sigma Olomouc 1:0

Do Brna odjížděla jako jasný favorit, ale nakonec se zpět do Olomouce Sigma nebude vracet s pořízenou. Zbrojovka předčila Olomouc, dokázala rozbít její styl hry a po právu zvítězila 1:0, když se v 29. minutě trefila nová posila Acosta. Hanáci sice měli několik dobrých šancí, Zbrojovka už si ale zbytek zápasu pohlídala. Stejně jako v předchozích čtyřech domácích zápasech se Sigmou tedy Zbrojovka vyhrála a soupeř z Olomouce nedal ani jeden gól.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370259-zbrojovka-brno-sigma-olomouc)

Slovan Liberec  Mladá Boleslav 1:0

David Holoubek se ve druhém utkání na lavičce Liberce v nejvyšší soutěži dočkal prvního vítězství. Slovan si doma poradil s trápící se Mladou Boleslaví, kterou zdolal 1:0 díky zásahu Matěje Pulkraba. Liberečtí se tak bodově dotáhli na druhou Olomouc, Středočeši, kteří za celý duel ani jednou nevystřelili na branku, naopak v lize popáté v řadě prohráli a blíží se pásmu sestupu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370260-slovan-liberec-mlada-boleslav)

Teplice – Baník Ostrava 0:0

Nastřelená tyč v podání Davida Vaněčka zachránila Baník od další prohry, která by už výrazně přitížila Ostravě boj o záchranu v první lize. Teplice tak pouze remizovaly v domácím zápase bez gólů 0:0 a zůstanou v tabulce na osmém místě. Baník zase bude nadále poslední. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370303-banik-vybojoval-prvni-jarni-bod-v-teplicich-hral-bez-golu)

Karviná - Zlín 4:0

Začátek angažmá v pozici hlavního trenéra Karviné Josefu Muchovi vychází famózně. Po nečekaném vítězství na půdě Mladé Boleslavi Slezané smetli Zlín 4:0 a vzdalují se bojům o záchranu. Karviná tak vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů, naopak Zlín se výrazně trápí. Dvěma góly pomohl k výhře Tomáš Wágner, z penalty přidal gól Budínský a po změně stran Janečka.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370372-karvina-sestrelila-zlin-a-vzdaluje-se-bojum-o-zachranu)

Dukla Praha  Jablonec 0:1

Jestli se mohla pražská Dukla letos na něco spolehnout, byla to domácí forma. Tým Jaroslava Hynka poprvé na Julisce prohrál až v posledním zápase podzimu s Teplicemi. Dukla měla více ze hry a dominovala při hře s míčem, Jablonec byl ale efektivnější. O výhře týmu Petra Rady rozhodl v 64. minutě David Lischka. Severočeši tak zvládli i druhý jarní zápas pod novým trenérem. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370191-jablonec-slavi-i-druhou-vyhru-pod-radou-severocesi-zaskocili-duklu)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články