Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Střelec Stanciu: Je to dobrý start, ale musíme se naučit hrát celých 90 minut

Gólem v 5. minutě prvního soutěžního utkání odstartoval Nicolae Stanciu, nejdražší posila v historii české ligy, své angažmá ve Spartě. I když druhý poločas duelu s Libercem Letenským herně vůbec nevyšel, nakonec slavili Sparťané vítězství 2:0 a rumunský záložník tak měl důvod ke spokojenosti.

Nicolae Stanciu v utkání proti Liberci
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Je to pro mě dobrý start. Jsem opravdu rád za tři body, které jsme jako tým nutně potřebovali. Jsme teď blízko druhému místu, což je důležité. Navíc jsem k tomu přispěl gólem," řekl Stanciu.

Rumunský záložník průnikovou přihrávkou do křídla založil akci, kterou nakonec sám přetavil v gól. "Snažil jsem se založit akci přihrávkou na křídlo. Pak přišel centr, já stále sledoval míč, který obrana odvrátila ke mně. Vyšlo mi to do kroku, tak jsem vystřelil a padlo to tam. Byla to docela dobrá střela," pochvaloval si Stanciu.

V první půli dobře dirigoval hru a se spoluhráči Liberec přehrávali. Jenže ve druhé půli se ze hry trochu vytratil a Sparta celkově na hřišti nedominovala jako v úvodní půlhodině. Slovan tak byl blízko vyrovnání, ale Pražané se štěstím šance soupeře přežili a udrželi důležitou výhru.

Je nám líto, video expirovalo.
Stanciu po Liberci: Byl to pro mne dobrý start

"Byl velký rozdíl mezi první a druhou půlí. Musíme si to zanalyzovat a vylepšit to pro příště, aby se to nestávalo. Věřím, že příští zápasy budeme lepší. Musíme se naučit hrát dobře celých 90 minut," uvedl Stanciu.

Do Sparty přišel před měsícem, takže stále jeho souhra s novými spoluhráči není ideální. "V přípravě jsme tvrdě pracovali a snažil jsem se co nejlépe zapadnout do týmu. To se celkem povedlo, ale můžeme hrát ještě mnohem lépe. Věřím, že už za týden to ukážeme," dodal Stanciu. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články