Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sigma z náskoku Plzně neukrojila. Kandidáti na titul se vynulovali

Alespoň teoretickou šanci na titul si ještě mohla vypracovat Sigma Olomouc, ale vedoucí tým ligy z Plzně takový scénář nepřipustil. I když měli Hanáci možná více ze hry, nedokázali překonat spolehlivou obranu Viktorie, a protože sami téměř nepustili tým Pavla Vrby do velkých příležitostí, obě mužstva si rozdělila body za remízu 0:0. Olomouc se tak dostala na druhé místo, Plzeň před ní vede ligu nadále o čtrnáct bodů.

Utkání Olomouc - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Plzeň už na jaře odehrála čtvrteční úvodní zápas vyřazovací fáze Evropské ligy na půdě Partizanu Bělehrad (1:1), na domácích ale menší rozehranost nebyla v úvodu nijak patrná a začali náporem. Hanáci chvílemi dosud neporažený celek zatlačili před vápno, ale žádnou z nadějných akcí nedotáhli k pořádné střele.

Hned v úvodu Vepřek po signálu z rohu promáchl a v polovině první půle zase Sladkého ve vyložené pozici v poslední chvíli zablokovala plzeňská obrana. Viktoria postupně zpřesnila kombinaci a po půlhodině měl šanci Kolář, jehož nebezpečnou střelu srazil na roh Sladký.

Olomouc i po pauze měla několik nebezpečných náznaků, ale ve finální fázi se trápila a řadu akcí překombinovala před vápnem. Plzeň znovu zahrozila po hodině hry, kdy Krmenčík přízemní střelou trefil jen Buchtu. V 67. minutě zachránil hosty Kozáčik, který před soupeřem odvážně vyškrábl rukou přízemní centr Sladkého.

O tři minuty později měli největší šanci Západočeši. Kopic vystihl špatnou olomouckou rozehrávku a našel ve vápně Krmenčíka, ale ten na dlouhou nohu přestřelil a dvanáctý gól v ligové sezoně nedal.

Deset minut před koncem protáhl olomouckého brankáře Buchtu skákavou ranou Kolář, na druhé straně pak těsně mimo pálil střídající Moulis. Oba celky chtěly strhnout výhru na svou stranu, ale nepovedlo se to ani hostům, kteří v 87. minutě po velkém závaru nedotlačili míč do sítě.

Olomouc tak udržela domácí neporazitelnost v této ligové sezoně a s Plzní v nejvyšší soutěži bodovala poprvé po sedmi předešlých porážkách. Viktoria v lize neprohrála už 22 utkání po sobě.

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Zelinka - Kubr, Pospíšil. ŽK: Sladký, Moulis - Kolář, Hrošovský, Chorý. Diváci: 6867.

Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (67. Moulis), Houska, Texl (72. Hála), Kalvach, Falta - Plšek (90. Yunis). Trenér: Jílek.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Kovařík - Hořava, Hrošovský - Petržela (65. Zeman), Kolář (88. Čermák), Kopic - Krmenčík (75. Chorý). Trenér: Vrba. 

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Dnes zasloužená remíza. Byť se diváci nedočkali gólového vyjádření, myslím, že se tu odehrálo velmi dobré ligové utkání v tempu. Šancí nebylo tolik, Plzeň ukázala zkušenost a kvalitu. My jsme v některých fázích neměli tolik potřebného klidu a odvahy, abychom byli ještě nebezpečnější. Na druhou stranu bych řekl, že jsme byli o chloupek lepším a aktivnějším týmem v zápase. Až na jednu situaci, kterou jsme darovali soupeři z rozehrávky, si Plzeň nevypracovala další gólovou šanci. Soupeř nás ale také do vyložených šancí nepouštěl. V celkovém součtu bod bereme. S úrovní i přístupem mohu být spokojený, řekl bych, že jsme navázali na podzimní výkony."
Pavel Vrba (trenér Plzně): "Přiznejme si, že v prvním poločase byla Sigma lepší. Byla silnější a kombinačně rychlejší. Na druhou stranu my jsme zodpovědně bránili. Ve druhé půli už to byl zajímavější fotbal i pro diváka, lépe jsme kombinovali a hráli více dopředu. Z tohoto pohledu jsem spokojen, uhráli jsme bod na hřišti druhé Olomouce. Dnešní výkon ukázal, proč je Olomouc tam, kde je. Kdybychom ve stejné situaci uhráli bod na Spartě či na Slavii, byli bychom spokojeni. Pozitivní také je, že máme lepší vzájemná utkání." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články