Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ani Sigma neukončila neporazitelnost Plzně, obrozená Slavia i Baník nečekaně prohrály

V zimě učinily radikální zásah do celého klubu, ale v prvním jarním zápase utrpěly Slavia i Baník těžké údery. Sešívaní nezvládli start pod trenérem Jindřichem Trpišovským a na půdě Jihlavy selhali 0:1. Baník zase neuspěl v potenciálně klíčovém zápase o záchranu se Slováckem, které zvítězilo 2:1. Naopak plzeňská série bez porážky v letošní sezoně trvá už 17. zápas v řadě, Viktoria si z Olomouce odvezla bod za remízu 0:0 a udržela čtrnáctibodový náskok na čele. Druhá je nově právě Sigma.

Slavící jihlavští a zklamaní slávisté
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 0:0

Alespoň teoretickou šanci na titul si ještě mohla vypracovat Sigma Olomouc, ale vedoucí tým ligy z Plzně takový scénář nepřipustil. I když měli Hanáci možná více ze hry, nedokázali překonat spolehlivou obranu Viktorie, a protože sami téměř nepustili tým Pavla Vrby do velkých příležitostí, obě mužstva si rozdělila body za remízu 0:0. Olomouc se tak dostala na druhé místo, Plzeň před ní vede ligu nadále o čtrnáct bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/369664-sigma-z-naskoku-plzne-neukrojila-kandidati-na-titul-se-vynulovali)

Vysočina Jihlava - Slavia Praha 1:0

Stačila jim takřka jediná povedená šance v zápase a v druhém poločase se vůbec nedostali ke střele. Jihlavští fotbalisté přesto dotáhli nemožný úkol do konce a dokázali zdolat Slavii 1:0, když se po krásné kombinaci trefil Pavel Dvořák. I když měli slávisté více ze hry, do vyložených příležitostí se téměř nedostávali a úvodní představení pod vedením Jindřicha Trpišovského tak skončilo obrovským zklamáním pro sešívané.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/369541-trpisovskeho-premiera-skoncila-blamazi-slavia-senzacne-padla-v-jihlave)

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:0

S novými posilami a novými nadějemi vstoupila po zimní pauze do ligy pražská Sparta a očekávaný vstup proti Liberci zvládla, když zvítězila 2:0. Byl to ovšem zápas dvou poločasů. V tom prvním Sparta jasně přehrávala Liberec a šla do vedení zásluhou Stancia. Po změně stran ale Letenští navázali na podzimní tápání a Slovan měl blízko k remíze. V nastavení ale z penalty po faulu na Lafatu potvrdil výhru Sparty Guélor Kanga.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/369694-liberec-sahal-po-bodu-ale-prestavena-sparta-vstoupila-do-jara-vyhrou)

Je nám líto, video expirovalo.
Stanciu po Liberci: Byl to pro mne dobrý start

Baník Ostrava - Slovácko 1:2

V zimě se vedení Baníku pustilo do radikální přestavby kádru, ta ale v úvodním jarním utkání vůbec nezafungovala. Ostravští sice měli více ze hry a lehce přehrávali soupeře v boji o záchranu ze Slovácka, jenže tým z Uherského Hradiště si odvezl veledůležité tři body za vítězství 2:1. O góly se postarali Hofmann a Zajíc, na druhé straně už v druhé půli jen korigoval Poznar. Slovácko tak poprvé po 14 zápasech vyhrálo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/369549-prestavba-baniku-neodstartovala-uspesne-v-klicovem-utkani-o-zachranu-prohral-se-slovackem)

Mladá Boleslav - Karviná 0:1

Skvělý start do svého trenérského angažmá na lavičce Karviné zažil Josef Mucha. Bývalý asistent MFK dokázal s týmem ohroženým záchranou vybojovat důležité tři body na hřišti Mladé Boleslavi. Vítězství 1:0 vystřelil v druhé minutě nastavení Tomáš Wágner. Karviná se tak opět více vzdálila sestupovým příčkám.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/369545-boleslav-doma-opet-vyhorela-prohrala-i-s-karvinou)

Bohemians - Zbrojovka Brno 1:0

Skvělá podzimní fazona fotbalistů Bohemians nekončí ani na jaře. Výhrou 1:0 nad Zbrojovkou potvrdili, že i na jaře se s nimi bude muset počítat. Tři body týmu Martina Haška vystřelil z penalty Dominik Mašek. O tři minuty později šli Klokani do deseti, bojovný zápas ale dovedli do vítězného konce.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/369584-bohemians-ligovou-jizdu-prodlouzili-i-do-jara-a-vyvalcili-vyhru-proti-zbrojovce)

Jablonec - Teplice 2:1

V severočeském derby už prohrávali s Teplicemi po šesti minutách, když se prosadil navrátilec do sestavy po dlouhodobém zranění Jakub Hora. Jablonečtí fotbalisté ale dokázali zápas obrátit, když se do poločasu trefil Jovovič a po změně stran rozhodl z penalty Jan Chramosta. Jablonec tak porazil Teplice 2:1 a posunul se před ně v tabulce.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/369544-jablonec-otocil-proti-teplicim-vyhru-vystrelila-nova-posila-chramosta)

Zlín - Dukla Praha 1:1

Po tristních podzimních výsledcích na hřištích soupeřů mohly venkovní výkony fotbalistů Dukly jít jenom nahoru. A první náznak toho, že by se jim to mohlo v budoucnu dařit, projevili hráči z Julisky na půdě Zlína. Ševci mohli získat i tři body, ale Mehanovič v 57. minutě neproměnil penaltu. O pět minut později se navíc prosadil Tetour. Alespoň bod pro Zlín ale zachránil Hronek, a Ševci tak remizovali s Duklou 1:1.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/369551-dukla-konecne-zabrala-venku-zlin-nepromenil-penaltu-ale-vydrel-bod)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články