Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slavia přišla do konce sezony o Mešanoviče. Baník posiluje dál, přišel obránce Fleišman

V přípravě oproti podzimu konečně dostával větší prostor, nakonec ale jeho rozlet zastavilo vážné zranění kolene. Muris Mešanovič bude Slavii chybět až do konce sezony a sešívaní by si podle iDNES.cz mohli z Jablonce stáhnout Stanislava Tecla. To Baník před jarní částí ligové sezony znovu posílil, o další příchod do Ostravy se postaral levý obránce Jiří Fleišman, který přestoupil z Mladé Boleslavi. Třiatřicetiletý bek se rozhodl podepsat smlouvu na rok a půl s opcí.

Sport
zdroj: ČT4

Mešanovič si na dnešním tréninku obnovil zranění kolena, kvůli kterému od září nehrál. "Ihned podstoupil nezbytná vyšetření, která bohužel potvrdila špatný scénář. V úterý ho čeká operace, mimo hru bude pravděpodobně do konce sezony," citoval iDNES.cz mluvčího Slavie Michala Býčka.

Slavia, která má do útoku k dispozici ještě Milana Škodu, Tomáše Necida a Micka Van Burena, přemýšlí, jak jednoho ze strůjců titulu ze sezony 2016/17 nahradit. Jednou variantou je Tecl, který na podzim nastřílel na severu Čech ve 13 zápasech osm branek. 

Jiří Fleišman
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Fleišman přichází do Baníku jako pátá zimní posila klubu

"Jednání nebyla úplně jednoduchá. Vzhledem k tomu, že hráč měl stále platnou smlouvu v Mladé Boleslavi, dohadovali jsme se o výši odstupného, ale nakonec se nám povedlo najít konsenzus. Získáváme velmi kvalitního a vyzkoušeného ligového fotbalistu, který by nám měl hodně pomoci," řekl sportovní ředitel Baníku Dušan Vrťo.

Bývalý hráč Mostu, Blšan a Sokolova Fleišman strávil většinu ligové kariéry v Liberci, s kterým získal mistrovský titul. V roce 2015 zamířil do Mladé Boleslavi, kde také nastupoval pravidelně. Na podzim odehrál 14 zápasů. Celkem má v lize odehráno 191 utkání a vstřelil osm branek. V červnu 2014 si zahrál za českou reprezentaci přátelský zápas proti Rakousku.

"Je tu veliká kvalita. Majitel klubu dělá všechno pro to, aby ligu zachránil. I my noví hráči si uvědomujeme, že do nás klub vložil nějakou důvěru a vynasnažím se, abych ji splatil výkony na hřišti. Navíc se těším, že si zahraju před výbornými fanoušky, kteří umí udělat výbornou atmosféru," uvedl Fleišman.

V Mladé Boleslavi měli zájem, aby Fleišman v klubu zůstal, ale nedohodli se s ním na prodloužení smlouvy. "Dostal nabídku z Baníku, které jsme nemohli konkurovat. Protože naše snaha o dohodu byla marná, ukončili jsme ve vzájemné shodě jeho působení v mladoboleslavském klubu s platností k osmnáctému lednu," řekl sportovní manažer Boleslavi Jaroslav Bílek.

Baník, který je po podzimu na sestupovém patnáctém místě, už v zimě angažoval Dameho Diopa, Martina Filla, Milana Jiráska a francouzského stopera Christopheho Psychého. Na zkoušku přišli brankáři Viktor Budinský s Michalem Bártou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články