Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia se zbavila dluhů, Nezmar s Bílkem jsou oficiálně členy představenstva

Fotbalová Slavia zaznamenala za minulou sezonu ztrátu přibližně 263 milionů korun. Ta byla způsobená tím, že většina příjmů z prodeje hráčů se projeví až v následujícím účetním období. Klub zároveň navýšil kapitál o téměř 322 milionů a zbavil se tím všech dluhů.

Jan Nezmar
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Slavia dlužila téměř 322 milionů majiteli klubu čínské společnosti CEFC, která koupila pražský celek předloni v září. Navýšením základního kapitálu tato pohledávka zanikla a červenobílí jsou nyní zcela oddluženi.

V sezoně 2016/17 hospodařila Slavia se ztrátou přes 263 milionů před zdaněním. Záporný výsledek je ale podle klubu daný hlavně tím, že příjem z prodeje hráčů Antonína Baráka, Jiřího Pavlenky či Jaroslava Mihalíka se projeví až v dalším období. Celkový příjem z prodeje hráčů přesáhl 250 milionů korun.

Ilustrační foto

Dosud investované prostředky se Slavii povedlo zhodnotit ziskem ligového titulu v minulé sezoně a postupem do základní skupiny Evropské ligy, což se také projeví až v tomto fiskálním roce. Tržní hodnotu hráčského kádru nyní klub odhaduje na více než 30 milionů eur, což je přes 767 milionů korun. Slavia má na hráče nabídky přesahující tuto částku.

Do představenstva klubu byli na valné hromadě oficiálně zvoleni nový sportovní ředitel Jan Nezmar a bývalý slávistický kapitán Jiří Bílek, který v prosinci ukončil hráčskou kariéru. Novým členem představenstva je mimo jiné také finanční ředitel Slavie Daniel Konrád.

"Představenstvo je nyní kompletní a každý jeho člen má jasně vymezené kompetence a odpovědnost. Mezi priority Nezmara patří především stanovení sportovních koncepcí A týmu, Bílek bude mít roli sportovního poradce předsedy představenstva," uvedl předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články