Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Rada se vrací na fotbalovou scénu, od ledna se ujme Jablonce

Po středečním comebacku Zdeňka Ščasného do Sparty se do koloběhu první fotbalové ligy vrací další velezkušený stratég. Jablonec nad Nisou totiž od ledna převezme Petr Rada, který severočeský klub vedl už v letech 2003 až 2007. Dosavadní kouč Zdeněk Klucký bude jeho asistentem.

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Rada naposledy působil v pražské Spartě, kterou loni v domácí soutěži dovedl ke třetímu místu. Na konci května ho však nahradil Ital Andrea Stramaccioni. Devětapadesátiletý trenér podepsal s osmým celkem prvoligové tabulky smlouvu do 30. června 2019.

"V Jablonci jsem předtím působil necelé čtyři roky a vzpomínám na to jen v nejlepším. Poznal jsem zde dobré lidi. Je to takový rodinný klub, kde se jeden s druhým respektují, takže nejdu do něčeho neznámého," uvedl Rada. "Nechci říct, že Jablonec hraje špatně, to vůbec ne. Ale důležité je, abychom navázali na cíle klubu," dodal.

Je příchod Rady dobrým krokem pro Jablonec? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast

S o dva roky mladším Kluckým, jenž převzal severočeský tým v říjnu 2016, už spolupracoval několikrát a znají se řadu let. "Byli jsme spolu v Jihlavě, v Liberci i v Jablonci. Já pak odešel a Zdeněk chtěl z rodinných důvodů zůstat doma a nechtěl cestovat, když jsem šel jinam. V kontaktu jsme spolu byli celou dobu, i když byl u mládeže v Jablonci," konstatoval Rada.

"U nás to není o nějaké nadřazenosti, my se spolu doplňujeme a rozumíme si. V realizačním týmu jsou ještě Jiří Vágner a Michal Špit. Já nejsem ten, který by dělal převratné změny. Pro mě je důležité, aby to fungovalo a vytvořili jsme celek, který bude pracovat tak, jak budeme chtít. Aby lidi vnímali, že chceme, aby mužstvo hrálo dobře," zakončil rodák z Prahy.

Rada kromě Jablonce a Sparty vedl v minulosti Příbram, Teplice, Jihlavu, Slavii, Liberec a Plzeň. V první lize celkem odtrénoval 295 zápasů s bilancí 113 výher, 84 remíz a 98 porážek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články