Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baroš zaplatí za nadávky sto tisíc, disciplinárka trestala i fanoušky Baníku

Tohle přišlo Milana Baroše draho. Kapitán Baníku dostal od disciplinárky pokutu 100 tisíc korun za vulgarity pronesené na adresu rozhodčího Jana Jílka po utkání na hřišti Slavie. Ostrava v Edenu prohrála 1:2 a Baroš se po utkání zlobil na sudího, že po zákroku na něj neodpískal pokutový kop, a při odchodu ze hřiště vulgárně nadával. Komise si posvítila i na fanoušky Baníku, kteří schytali za své chování v ochozech podmínečný zákaz příštího výjezdu na Slavii v sezoně 2018/19.

Milan Baroš
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: Alexandr Satinský

"Kde je ten zk****syn? Doufám, že o tom budete psát zase aspoň čtyři dny," měl uvést Baroš podle Deníku Sport. Komise posoudila ze záběrů televizních kamer jeho projev a došla k závěru, že šlo o disciplinární přečin "pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám".

"Neposuzovali jsme to, jak se hráč choval na hřišti, protože to posuzoval rozhodčí. My řešili jeho chování při odchodu do kabin a vzhledem k tomu, jaké to bylo intenzity a délky, tak jsme se rozhodli pro tuto výši pokuty," řekl předseda komise Richard Baček.

"Myslíme si, že v tomto případě jde o adekvátní trest. Hráč přestřelil výrazně, tomu odpovídá výše pokuty. Byly to ale spíše výstřiky frustrace, než že by to bylo v přímé konfrontaci se sudím," doplnil Baček.

O ostravských fanoušcích byla řeč mimo jiné v novém Fotbal fokus podcastu:

Barošovi hrozil i zákaz startu, k tomu však komise kvůli polehčujícím okolnostem nesáhla. "Přihlédli jsme k polehčujícím okolnostem, že se hráč sudímu omluvil, na komisi přišel, nic nezapíral, vysvětlil nám, proč k tomu došlo. To mělo vliv na formu trestu," připustil Baček.

Baroš však ale o první jarní zápas doma proti Slovácku i tak přijde, jelikož má zakázaný start kvůli čtyřem žlutým kartám. Stejný trest dostal i Matěj Pulkrab z Liberce. Jeden zápas musejí za vyloučení vynechat Ondřej Kušnír z Dukly a Ondřej Bačo ze Zlína.

Fanoušci Baníku mohou přijít o příští výjezd na Slavii

Trest podmínky výjezdu na Slavii zase dostali fanoušci Ostravy. Ten vejde v platnost, pokud budou "chachaři" znovu trestáni za chování na venkovních stadionech. "Sektor hostů bude muset zůstat prázdný," vysvětlil Baček.

Ilustrační foto

Baník navíc za fanoušky dostal pokutu 80 tisíc korun. Příznivci Baníku svým chováním přerušili páteční zápas, když používali pyrotechniku a ničili zařízení stadionu. Hozenou pyrotechnikou navíc zranili fanouška Slavie. To vedlo k přísnějšímu posuzování trestu.

Komise už Baník za chování fanoušků na venkovních hřištích v této sezoně potrestala. Po výtržnostech na Slovácku měli dokonce zakázaný výjezd do Plzně, následně ale komise po odvolání změnila jednozápasový trest na podmínku se zkušební dobou na dvě utkání.

Stejnou pokutu jako Baník, tedy 80 tisíc korun, dostalo také Slovácko za chování fanoušků v domácím utkání se Zlínem. Diváci na stadionu masivně používali pyrotechniku a rasisticky uráželi zlínské hráče.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články