Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krmenčík sestřelil Jablonec dvěma zásahy, Plzeň má rekordní náskok

Podzimní ligovou rozlučku Viktorie Plzeň režíroval nejlepší střelec soutěže Michael Krmenčník. Čtyřiadvacetiletý kanonýr dvakrát překonal jabloneckého brankáře Romana Valeše a stanovil konečný výsledek 2:0. Západočeši si proto udrželi rekordní náskok 14 bodů před tandemem Slavia Praha - Sigma Olomouc. Hostům patří osmá pozice. 

Michael Krmenčík slaví gól proti Jablonci
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Svěřenci trenéra Pavla Vrby přezimují s největším náskokem v historii první fotbalové ligy. 

Do sestavy se před utkáním vrátil Krmenčík a vykartovaného obránce Davida Limberského nahradil Milan Havel. Jablonecký kouč Zdeněk Klucký udělal také dvě změny v základní jedenáctce, oproti remízovému duelu se Slavií nastoupili Michal Trávník a Stanislav Tecl.  

Právě bývalý útočník domácích Tecl se dostal do první šance, když v osmé minutě přeběhl s míčem polovinu hřiště a zamířil na bližší tyč. Gólman Kozáčik ale střelu pohlídal. Na druhé straně minul branku Kolář po zpětné přihrávce Kopice.

V 17. minutě oslovil Krmenčík patičkou Koláře a brankář hostí Valeš se v mrazivém večeru poprvé zahřál, když záložníkovu střelu vytáhl na břevno. O minutu později si plzeňští hráči vyměnili role a slavili vedoucí trefu. Kolář, který odehrál jubilejní 300. duel v české nejvyšší soutěži, povedeným pasem vyřadil několik protihráčů ze hry a našel Krmenčíka, jenž přízemní střelou otevřel skóre.

Domácí následně drželi míč a nepouštěli Jablonec do výraznějších šancí, naopak mohli zvýšit skóre. Při Kopicově zakončení vystartoval Valeš z branky včas, v 29. minutě pak skončil Hořavův technický pokus na břevnu.

Začátek druhé půle přinesl jen náznaky šancí Severočechů: Mihálik nedokončil nadějnou akci po Masopustově přihrávce a Trávník jen prověřil Kozáčikovu pozornost. Na druhé straně Kopic tvrdou ranou z přímého kopu těsně minul branku.

Rozhodnutí obstaral opět Krmenčík. Deset minut před koncem si celou akci odstartoval. Ke střele se nejprve dostal Kolář, trefil však tyč. Míč se nicméně odrazil k volnému útočníkovi, který si připsal jedenáctý gól v sezoně a tabulce střelců vévodí o tři zásahy před Teclem.

16. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 2:0 (1:0)

Branky: 18. a 80. Krmenčík. Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Hájek. ŽK: Hubník - Holeš, Zelený. Diváci: 8132.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Havel - Hořava, Hrošovský - Petržela (73. Čermák), Kolář (86. Ivanschitz), Kopic - Krmenčík (88. Bakoš). Trenér: Vrba.

Jablonec: Valeš - Holeš, Pernica, Kysela, Hanousek - Masopust (69. Jovovič), Kubista (44. Považanec), Trávník (79. Doležal), Zelený - Tecl, Mihálik. Trenér: Klucký.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Čekal nás zajímavý a nebezpečný soupeř. Jsme proto rádi, že jsme utkání takhle zvládli. Rozhodně to nebylo nic jednoduchého. První šanci měli oni, kdy šel Standa Tecl z boku sám na brankáře, ale podržel nás Kozáčik. Pak měl příležitost Kolář a vzápětí jsme dali gól. Od té doby to byl taktický zápas, ale i tak zajímavý pro diváky. Michael Krmenčík potvrzuje celý podzim, že je nejlepším útočníkem v lize. Při prvním gólu to bylo od kluků ukázkově zahrané a celá akce byla hodně zajímavá. Mít náskok 14 bodů čtrnáct kol před koncem je určitě zajímavá věc. Třeba Slavia nehraje tak špatně, jak se o ní píše. Neměla takové štěstí, aby měla bodů více. Určitě poslední slovo ještě neřekla. V létě jsme věřili, že budeme silní, ale samozřejmě jsem nečekal, že budeme vést o 14 bodů. Z toho pohledu jsem opravdu hodně spokojený."

Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Sehráli jsme sympatické utkání, ale nevstřelili jsme branku. Na začátku měl velkou šanci Standa Tecl, a kdyby dal, vypadalo by to jinak. Vyřešil to dobře, ale bohužel to neproměnil. Prostě nám to tam nespadlo. Naopak jsme dvakrát neuhlídali Krmenčíka, takže Plzeň vyhrála zaslouženě, protože dala dva góly. Herně to však z naší strany bylo v pořádku. Chybí nám hladovost ve vápně. Potřebovali bychom mít na hrotu takového Krmenčíka. Bez něj by i Plzeň měla problémy. Máme rychlé hráče jako Tecl a Mihálik, kteří umí střílet branky, ale chybí nám komplexní a rvavý útočník."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články