Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slovácko zůstává u dna, Zlínu podlehlo 1:2

Slovácko se i nadále trápí. Ve Zlíně padlo 2:1 a v tabulce první fotbalové ligy zůstává po 15. kolech na posledním místě. V 16. minutě se trefil Ibrahim Traoré, v 77. minutě zvýšil Dame Diop. Gól Filipa Kubaly v nastavení už jen stav korigoval.

Zlín - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Fotbal je někdy krutý. A dnes byl krutý pro Slovácko. Vyhrát jsme si nezasloužili, musíme si to odpracovat v jiném utkání. Náš výkon vítězství absolutně neodpovídal. Soupeř nás předčil v držení míče, v brankových situacích. Byli jsme všude pozdě, byli jsme nedůrazní. Někteří naši hráči si šli jen zahrát fotbal a vůbec nepochopili, co je derby," uvedl po zápase trenér Zlína Bohumil Páník.

Po oboustranně opatrné úvodní čtvrthodině, ve které převládala hlavně snaha neudělat chybu, udeřili fotbalisté Zlína. V 16. minutě po rohovém kopu Džafiče posunul Bača hlavou míč na zadní tyč a zcela volný Traoré střelou pod břevno otevřel skóre utkání.

Po inkasované brance se Slovácko pokusilo otevřít hru a začalo častěji útočit. První slibnou příležitost propásl o čtyři minuty později Hoffman, jehož hlavičku po Juroškově centru stačil brankář Dostál v poslední chvíli vyrazit. Zlín po získání náskoku ztratil odvahu k ofenzivnímu pojetí. Většina akcí končila hned v úvodu na nepřesné přihrávce. Ve 37. minutě podruhé mohl opět skórovat stoper Hofmann. Míč po jeho hlavičce před cestou do sítě stačil na brankové čáře odhlavičkovat Džafič.

Slovácko ve druhém poločase zvýšilo útočný důraz. V 50. minutě Sadílek trefil tyčku a následnou dorážku Havlíka stačila obrana Zlína odvrátit. Hosté si udržovali i nadále územní převahu, která ale k vyrovnání nevedla. Pasivně hrající domácí se dlouhé minuty zmohli pouze na odkopávání míčů. Střeleckou beznaděj aktivního Slovácka prodloužil v 70. minutě Hofmann, který z hranice pokutového kopu vysoko přestřelil soupeřovu branku.

"Měli jsme šance na to, abychom vyhráli. Jen já sám jsem měl dvě vyložené. Ale když je neproměníme, tak nemůžeme vyhrát. Přitom jsme byli snad celý zápas lepší. Táhne se to s námi. Je to náš problém, že nedokážeme převahu vyjádřit gólově," posteskl si středopolař Slovácka Lukáš Sadílek.

Zlín se dostal z útlumu až v závěrečných dvaceti minutách. Oživení přinesl střídající Diop, když v 77. minutě pojistil vítězství Ševců. Slovácku vyšel pokus o korigování výsledku až ve třetí minutě nastavení, kdy se prosadil střídající Kubala.

Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)

Branky: 16. Traoré, 77. Diop - 90.+3 Kubala. Rozhodčí: Příhoda - Kubr, Kříž. ŽK: Džafič, Gajič, Železník - Šimko, Reinberk, Daníček, Hofmann. Diváci: 4002.

Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai, Traoré, Jiráček, Džafič (69. Diop) - Železník (83. Janíček), Mehanovič (54. Vukadinovič). Trenér: Páník.

Slovácko: Heča - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Šumulikoski - Havlík (72. Rezek), Sadílek, Daníček (85. Hellebrand), Petr - Zajíc (89. Kubala). Trenér: Kordula.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Možná jsme na ně tlačili až přespříliš a tím je paralyzovali. Slovácko je výborný tým. Prochází fází, že umí hrát fotbal a neumí dávat góly. Je to generační problém. Ale mají i zkušené hráče."

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Zápas se mi hodnotí hrozně těžko. V kabině je nyní smutno, ale musíme dát hlavy nahoru a zvládnout zápas s Jihlavou. Věřili jsme, že dnes vyhrajeme i kvůli našim fanouškům, kteří stojí za námi v současné nelehké situaci. Místo radosti jsme si vypili kalich hořkosti do dna."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články