Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Olomouc dostala Spartu na kolena, Plzeň i Slavia klopýtly

Plzni po čtrnácti vítězstvích v řadě zbýval jediný tým, který ještě v lize neporazila. Teplice se ale nakonec staly prvním mužstvem, které Viktorii obralo o body, a to po remíze 0:0. Náskok na první místo tedy byl poprvé v sezoně stažen, když Sigma Olomouc porazila před zaplněnými tribunami Spartu v atraktivním duelu 1:0. Letenští tak ztrácejí na příčky v Lize mistrů sedm bodů a na čelo tabulky už osmnáct bodů. Slavie mírně umenšit manko na vedoucí Plzeň remízou 1:1 v Jablonci nevyužila. Na chvostu zůstává po 15. kole Slovácko, které podlehlo Zlínu 1:2.

Slavící Martin Sladký a hráči Olomouce v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:0

Přes jedenáct tisíc diváků na Andrově stadionu mohlo na konci zápasu opět slavit. Olomouc si připsala další velké vítězství, když porazila Spartu 1:0. Jediný gól domácích vstřelil po rohovém kopu Martin Sladký. Sigma tak poprvé v sezoně stáhla náskok Plzně na jedenáct bodů a zároveň si do konce 15. kola pojistila druhé místo. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/364849-olomouc-si-podala-i-spartu-a-pred-zaplnenymi-tribunami-slavi-velky-triumf)

Teplice - Viktoria Plzeň 0:0

Rekordní plzeňská série výher od začátku sezony nebyla zkompletována i na poslední patnáctý tým ligy. První tým, který v letošní sezoně neodešel ze souboje s Plzní poražený, jsou Teplice, které na domácí půdě uhrály s Viktorií remízu 0:0. Západočeši měli v utkání více šancí a mohli rozhodnout o vítězství, chybělo jim ale lepší zakončení i kvůli tomu, že opět chyběl kanonýr Michael Krmenčík.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/364844-plzen-poprve-v-sezone-ztratila-body-remizovala-v-teplicich)

Jablonec - Slavia Praha 1:1

Slávisty poslal v 32. minutě do vedení Jaromír Zmrhal, ale v 64. minutě srovnal Ondřej Mihálik. Jablonec napravil minulou porážku v Karviné a zůstal v tabulce sedmý. Obhájce titulu z třetího místa v tabulce dál ztrácí na plzeňskou Viktorii 14 bodů.

Oba celky se v lize rozešly smírně popáté za sebou a Slavia neporazila Jablonec v nejvyšší soutěži podeváté po sobě. Pražané vyhráli jen dva z osmi venkovních zápasů této ligové sezony. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/364909-slavia-zavahani-plzne-nevyuzila-s-jabloncem-remizovala-1-1/)

Zlín - Slovácko 2:1

Trápení ani zdaleka nekončí. Fotbalisté Slovácka prohráli v derby na hřišti Zlína 1:2 a zůstali poslední. Svěřenci Bohumila Páníka se v tabulce posunuli na deváté místo. Branky Zlína vstřelili v 16. minutě Ibrahim Traoré a v 77. minutě střídající Dame Diop. Jediný gól hostů, kteří v nejvyšší soutěži nezvítězili podvanácté za sebou, dal až v nastavení střídající Filip Kubala.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/364910-slovacko-ve-12-kole-v-rade-nevyhralo-zlinu-podlehlo-1-2/)

Baník Ostrava - Karviná 2:1

Třináct a dost. To si mohli říct fotbalisté ostravského Baníku po vítězství nad Karvinou. Na tři body totiž čekali třináct kol, ve čtrnáctém se dočkali. Tým, který byl před utkáním na posledním místě tabulky, přitom prohrával 0:1. Ale góly Tomáše Poznara, který se v sezoně trefil poprvé, a Milana Baroše, jenž však padl z ofsajdu, dokázali zápas otočit a postoupili na třináctou pozici o skóre před čtrnáctou Karvinou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/364802-banik-s-karvinou-prohraval-ale-zapas-otocil-rozhodl-gol-z-ofsajdu)

Jihlava - Zbrojovka Brno 0:2

Podruhé za sebou rozhodl Michal Škoda ve fotbalové lize o vítězství Brna. Útočník Zbrojovky před týdnem vstřelil jediný gól utkání s Teplicemi, nyní dvěma brankami do sítě Jihlavy zajistil Brňanům důležitou výhru v záchranářském duelu a přiblížil Zbrojovce klidnější přezimování v nejvyšší soutěži. Brno má nyní na Vysočinu čtyřbodový náskok, od sestupových příček ho dělí ještě o bod víc.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/364742-skoda-dvema-goly-srazil-jihlavu-a-priblizil-brnu-klidnejsi-zimu)

Bohemians - Slovan Liberec 0:0

Utkání dvou týmů, které si letos vedou nad očekávání, představy fanoušků ani odborníků příliš nenaplnilo. Takticky výborně zvládnutý duel mezi Bohemians a Libercem příliš vzruchu a šancí nepřinesl, a skončil tak bez branek. Větší příležitosti měli v prvním poločase domácí, nedokázali je ovšem využít, a tak oba celky zřejmě zůstanou i po 15. kole na šestém, respektive čtvrtém místě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/364749-vlazny-duel-mezi-libercem-a-bohemians-viteze-nenasel-v-utkani-branka-nepadla)

Dukla Praha - Mladá Boleslav 4:1

Fotbalisté pražské Dukly si po pětigólovém přídělu od Slavie z minulého kola nejvyšší soutěže spravili chuť a v domácím utkání porazili hráče Mladé Boleslavi 4:1. Hosty nepodržel hlavně brankář Agajev, za Duklu se postupně trefili Podaný, Holenda a dva góly přidal Duranovič. Středočeši podruhé za sebou prohráli a v neúplné tabulce jsou desátí hned za pražským soupeřem.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/364741-fotbaliste-dukly-si-smlsli-na-boleslavi-zvitezili-4-1)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články