Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň poprvé v sezoně ztratila body, remizovala v Teplicích

Rekordní plzeňská série výher od začátku sezony nebyla zkompletována i na poslední patnáctý tým ligy. První tým, který v letošní sezoně neodešel ze souboje s Plzní poražený, jsou Teplice, které na domácí půdě uhrály s Viktorií remízu 0:0. Západočeši měli v utkání více šancí a mohli rozhodnout o vítězství, chybělo jim ale lepší zakončení i kvůli tomu, že opět chyběl kanonýr Michael Krmenčík.

Utkání Teplice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Teplice, jimž se vrátil do sestavy kapitán Ljevakovič, se favorita nezalekly a začaly nebojácně. Po čtvrthodině vyrazil do úniku bývalý hráč Plzně Fillo a Hubník mu v poslední chvíli skluzem zabránil v tom, aby se dostal až před brankáře Kozáčika.

V polovině první půle odkulhal ze hřiště hostující Řezník a místo něj přišel na trávník Havel. Až poté si Viktoria vytvořila první velké šance. V 29. minutě Petržela v úniku křížnou střelou těsně minul, o minutu později Kopic přiťukl volnému Bakošovi, ale ten trefil jen gólmana Diviše.

Ve 43. minutě šli Tepličtí do brejku tři na dva, ale Fillo jej pokazil a jeho přihrávku vystihl Hubník. Už v nastaveném čase první půle propadl míč po přímém kopu až k hostujícímu Havlovi, před nímž v poslední chvíli odvrátil na roh Král.

Plzeň pokračovala v aktivitě i po pauze. V 50. minutě uzmul míč před brankářem Divišem Kopic, nahrál Havlovi a domácí zachránil těsně před čárou Vondrášek. Vzápětí pálil zpoza vápna těsně mimo Hrošovský.

Teplice se v úvodu druhé půle bránily, ale v její polovině náhle ožily a Rezkovu střelu dvakrát v poslední chvíli zblokovala obrana. V 84. minutě mohl rozhodnout aktivní Havel, ale hlavou minul. Plzeň, která si ve čtvrtek zajistila postup do play-off Evropské ligy, tak v lize vyšla poprvé od května střelecky naprázdno.

FK Teplice - Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Hrubeš - Pochylý, Flimmel. ŽK: Šušnjar, Král - Limberský, Petržela, Hořava. Diváci: 6183.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Kučera - Hyčka (88. Vošahlík), Fillo, Rezek - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Plzeň: Kozáčik - Řezník (27. Havel), Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela, Kolář (85. Čermák), Kopic - Bakoš (66. Řezníček). Trenér: Vrba.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Doma chceme v každém utkání stoprocentně zvítězit. Na druhou stranu musíme říct, že proti nám stála Plzeň, která celý zápas potvrzovala, jak kvalitním týmem je. Vytvořila si dvě tři stoprocentní příležitosti, dvakrát nás podržel brankář. My jsme měli jednu velkou šanci a několik zajímavých náznaků, které jsme nedotáhli. Plzeň byla silnější na míči, ale myslím, že my jsme nepodali špatný výkon. Byli jsme nebezpeční v brejcích. Plzeň potvrdila svoji kvalitu, takže my ten bod bereme a jsme za něj rádi. Myslím, že je to takhle spravedlivé. Nemyslím si, že bychom řešili, že Plzeň šestnáctkrát zvítězila. Je příjemné to ukončit, ale ještě příjemnější by bylo, kdybychom dokázali zvítězit."

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Měli jsme dvě šance, které podle mě byly gólové. Bohužel jsme je neproměnili. Ve finální fázi jsme neměli dostatek klidu a možná i trošku štěstí, které jsme třeba měli v některých předchozích zápasech. Ale dvakrát jsme ty situace měli rozehrané tak, že to branka být měla. Soupeř bojoval, vraceli se, bylo to pro nás těžké. Víte, že já na rekordy nehraju. Z našeho pohledu to bylo fantastických 15 kol, uhrát 43 bodů je výborný vstup do soutěže. Myslím, že i ten náš herní projev měl svou tvář. Hrát čtvrtek neděle není vůbec jednoduché, proto asi Slavia se Zlínem hrají v pondělí. My jsme hráli dnes a ten jeden den by nám asi pomohl. Možná nějaké síly chyběly, ale soupeř hrál dobře, nedal nám moc prostoru a zaslouženě si vybojoval bod. Nestěžuji si, jen konstatuji, že ideální je, když hrajete zápas, tři dny a zápas."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články