Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vlažný duel mezi Libercem a Bohemians vítěze nenašel, v utkání branka nepadla

Utkání dvou týmů, které si letos vedou nad očekávání, představy fanoušků ani odborníků příliš nenaplnilo. Takticky výborně zvládnutý duel mezi Bohemians a Libercem příliš vzruchu a šancí nepřinesl, a skončil tak bez branek. Větší příležitosti měli v prvním poločase domácí, nedokázali je ovšem využít, a tak oba celky zřejmě zůstanou i po 15. kole na šestém, respektive čtvrtém místě.

Utkání Bohemians Praha 1905 - Liberec
zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Slovan vstoupil do zápasu lépe a hned v první minutě se dostal do šance Breite, který z první těsně minul. Liberec nastoupil s třemi obránci a domácí se s tím první půlhodinu srovnávali. V 17. minutě chyboval při rozehrávce gólman Bohemians Fryšták, který trefil napadajícího Pulkraba, balon se ale odrazil mimo.

"Klokani" přidali po 30 minutách a během chvíle si vytvořili tři dobré šance. V 36. minutě se do Dostálova centru položil Nečas a hosty zachránil brankář Kolář, hned o minutu později domácí útočník ze strany procpal míč pod gólmanem, ale z úhlu jej do sítě neumístil. Vzápětí si naskočil na centr Krch a hlavou těsně přestřelil.

Je nám líto, video expirovalo.
Fryšták: Po celý zápas jsme byli lepší, soupeře jsme do velké šance nepustili

Na startu druhé půle utekl Reiter, ale na jeho přihrávku Mašek těsně nedosáhl. Pak opět na chvíli převzal taktovku Liberec a Fryšták musel v 63. minutě zasahovat proti voleji od Coufala. Hra se pak rozdrobila do osobních soubojů a šancí výrazně ubylo. Až v 80. minutě dostali možnost rozhodnout Bohemians. Veterán Jindřišek z přímého kopu z hranice vápna zakroutil míč přesně do horního rohu, ale hostující gólman Kolář střelu bravurně vytáhl na roh.

Strhnout výhru na svou stranu mohli i hosté, kdyby střídající Voltr nezamířil vedle. V nastavení pak na malém vápně nezakončil domácí Luts. Bohemians i tak bodovali s Libercem teprve podruhé za posledních pět zápasů.

15. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 0:0

Rozhodčí: Jílek - Arnošt, Fišer. ŽK: Kúdela (Liberec). Diváci: 4189.

Sestavy:

Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Reiter (81. Luts) , Martin Hašek ml., Vaníček - Mašek (86. Tetteh) - Nečas (66. Kabajev). Trenér: Martin Hašek st.

Liberec: Kolář - Mikula, Kúdela, Karafiát - Kulhánek - Coufal, Bosančič (66. Kerbr), Breite, Potočný - Graiciar (46. Bartl), Pulkrab (76. Voltr). Trenér: Trpišovský.

Hlasy po utkání Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec (0:0):

Martin Hašek st. (trenér Bohemians): "Základní cíl zvítězit a rozloučit se s fanoušky na Bohemce s podzimem vítězně jsme nesplnili. Takže cítím lehké zklamání, protože v utkání jsme měli k vítězství trošku blíž než soupeř. Obstáli jsme se soupeřem ze špičky tabulky způsobem rovný s rovným, s Olomoucí taky ze špičky jsme taky obstáli. Takže si říkám, že ta místa, na kterých se nacházíme, si zasloužíme. Takže to není shoda náhod. Měl jsem pocit, že v úvodu nebyli naši hráči uvolnění, byli jsme zbrklí. Kluci si dávali přihrávky jako horký brambor. Ale věřil jsem, že si hra postupem času sedne. Více než Nečasova a Jindřiškova šance mě mrzí dvě kolmé přihrávky v druhém poločase. Bylo to v řádu centimetrů. Kdyby to prošlo, šli jsme sami na bránu. Vyždímali jsme z toho zápasu všechno, co jsme schopní. Prodloužili jsme sérii bez porážky, za to jsem rád."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Dneska se měly spíš prodávat vstupenky na atletické závody, a ne na fotbalové utkání. Kondiční trenéři si přišli na své. Z atletiky by mužstva dostala jedničku, z fotbalu tak tři minus. Fotbalu by prospěl gól, víc by se to otevřelo. Bohemka má nějaký styl, na který jsme reagovali. Nemohli jsme hrát tak vysoko s obranou, jak jsme zvyklí. Těžký terén tomu taky neprospěl. Sklouzlo to k boji, obě mužstva zaslouží absolutorium za fyzickou stránku, bojovnost, ale fotbalu tam moc nebylo. Remíza je asi zasloužená, šancí bylo málo. Bohemka měla v první půli pasáž, kdy během pár minut měla dvě šance a mohla rozhodnout. Nám se tolik nedařilo prosadit kombinační hrou. Chtěli jsme mít na hřišti tři stopery, abychom pokryli šířku, abychom neměli problémy s míči za obranu. Tohle nám velmi pomohlo. Spokojený nejsem, nemám rád remízy 0:0, raději třeba 2:2 nebo 3:3. Ale na vítězství jsme tu dnes neměli, náš výkon na to nebyl."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy