Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baník čeká derby z hlubin s Karvinou, Plzeň zaútočí na rekord a Sigma přivítá Spartu

Netradiční porci zápasů nabídne během víkendu česká fotbalová liga. Vzhledem k pátečním předehrávkám a pondělním dohrávkám jsou na programu pouze tři. V záchranářském souboji vyzve Baník doma Karvinou, vedoucí Plzeň cestuje do Teplic a ve šlágru 15. kola nastoupí druhá Sigma proti páté Spartě. Přímý přenos sobotního utkání Baník Ostrava - Karviná sledujte od 18:05 na ČT sport, textovou on-line reportáž z nedělního duelu Sigma Olomouc - Sparta Praha od 18:00 na webu ctsport.cz.

Utkání Sigma Olomouc - Baník Ostrava
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc bodovala v posledních 11 kolech a po návratu do nejvyšší soutěže prohrála pouze na stadionu Plzně (0:1, pozn. autora). Naopak Sparta vyhrála jen dva ze sedmi venkovních střetnutí v ligové sezoně a na Sigmu ztrácí čtyři body.

"Sparta, byť se nachází v situaci, v jaké se nachází, disponuje obrovskou hráčskou kvalitou. Otázkou je, zda se jim to na hřišti sejde, nebo ne. Třeba v Jablonci hrála výborně a dominovala, pak jí to zase třeba tolik nešlo," upozornil kouč Hanáků Václav Jílek. "My jim to chceme maximálně znepříjemnit. Nechceme do toho jít jen tak a nemít co ztratit, ale chceme začít s reálnou vidinou vítězství a uděláme pro něj maximum," dodal.

"Olomouc má velmi dobrého trenéra, takže se na nás stoprocentně dobře připraví. Další věc je, že produkuje hezký fotbal, protože má kádr tři čtyři roky pospolu. Hrají s velkou pokorou, neboť zažili dvakrát sestup do druhé ligy, takže ví, co to obnáší. Určitě se jim už nechce jezdit do Frýdku-Místku, se vším respektem," řekl asistent hostí Radoslav Kováč.

Baník se na rozdíl od druhého nováčka Olomouce hodně trápí a na ligové vítězství čeká už 13 zápasů od úvodního triumfu 3:1 v Brně. "V Karviné se potýkají podobně jako my s tím, že v duelech nepůsobí špatným dojmem, ale nesbírají body. Důležitost je už obrovská. Vnímáme to, že jde o hodně, a my prostě musíme vyhrát," prohlásil kouč Radim Kučera.

Karviná se od sestupového pásma odlepila v minulém kole, kdy doma porazila Jablonec 2:1 v premiéře Lubomíra Vlka. Sportovní ředitel MFK na lavičce dočasně nahradil odvolaného trenéra Jozefa Webera.

"V tabulce pravdy jsme ještě pod Baníkem, je to velmi důležitý souboj. Byli bychom spokojeni i s bodíkem. Možná, že na straně domácích bude větší nervozita než na naší, a to by mohlo hrát trochu pro nás. Uvidíme, jak zvládneme začátek. Na to hodně sázíme. Pokud zvládneme prvních patnáct dvacet minut, pak by utkání mohlo jít za námi," řekl asistent Josef Mucha.

Pokud Viktoria Plzeň na Stínadlech nezaváhá, připíše si v součtu se závěrem minulé sezony už 17. ligové vítězství v řadě, čímž vylepší svůj počin z mistrovského ročníku 2015/16. Osmé Teplice však před vlastními příznivci neprohrály v nejvyšší soutěži od konce května.

Západočeši, kteří ve čtvrtek po vítězství 2:0 nad FCSB s předstihem postoupili do vyřazovací fáze Evropské ligy, mají v čele tabulky třináctibodový náskok na Olomouc. "Budeme chtít být v Teplicích úspěšní a věřím, že se na to dobře připravíme. Uděláme všechno pro to, abychom měli stejnou kvalitu jako v posledních zápasech," konstatoval trenér Pavel Vrba. 

"Čeká nás rozjetá mašina, ale jaká může být větší motivace, než ji před našimi fanoušky zkusit zastavit. Tuhle sezonu to Plzni sedlo, a co jsem viděl, tak hrají pokaždé výborně. Ale my nemáme důvod být nervózní, protože doma podáváme dobré výkony. Navíc – a to musím zaklepat – se tady podle mě Viktorce moc nedaří," uvedl záložník Tomáš Vondrášek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články