Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Doskočí "Klokani" k pohárovým pozicím? V Ďolíčku vyzvou ambiciózní Liberec

Jednoznačný šlágr pátečního programu nejvyšší soutěže uvidí fanoušci v pražských Vršovicích. Bohemians 1905 totiž nastoupí proti Liberci a v případě vítězství mohou náskok čtvrtého Slovanu, kterému aktuálně patří 4. místo zaručující postup do předkola Evropské ligy, snížit na jediný bod. Jihlava přivítá v záchranářském derby Brno a Dukla změří síly s Mladou Boleslaví. Přímý přenos utkání Bohemians - Liberec sledujte 20:05 na programu ČT sport.    

Utkání Bohemians 1905 - Liberec
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Svěřenci trenéra Martina Haška staršího mají za sebou sérii pěti zápasů bez porážky a věří si i na liberecký Slovan. "V žádném ze zbylých podzimních duelů nechceme prohrát. Pokud získáme něco navíc, bude naše spokojenost stoupat," uvedl s nadhledem domácí kouč. "Vzhledem k tomu, že jsme v posledních dvou střetnutích v Ďolíčku remizovali, se chceme rozloučit s fanoušky vítězstvím," dodal.

Severočeši hájí náskok jednoho bodu před pátou Spartou a pokud chtějí setrvat na pohárových příčkách, neměli by zaváhat. "Chceme se ve zbytku podzimu udržet v popředí tabulky. Přáním je, abychom hráli v závěrečném kole s Olomoucí v přímém souboji o druhé nebo třetí místo. K tomu nezbytně potřebujeme něco přivézt z Bohemky, i když víme, že má teď formu," prohlásil trenér Jindřich Trpišovský.

Veledůležitý souboj čeká Jihlavu s Brnem. Čtrnáctou Vysočinu totiž dělí od sestupového pásma jediný bod, třináctou Zbrojovku dva. "Ve hře je hodně, obě mužstva budou hrát jako o život. Pro nás je podstatné, že už budeme mít k dispozici obránce Nového a Krejčího, kteří nemohli nastoupit v posledním utkání proti Spartě," řekl jihlavský asistent Michal Zach.

Zbrojovka sice naposledy porazila i v oslabení Teplice, ale venku ještě nebodovala. "Čeká nás klasický zápas o šest bodů. Důležité bude zopakovat velmi dobrý, kompaktní a bojovný výkon, jenž vedl k výhře v posledním měření sil s Teplicemi. Výsledek nám psychicky velmi pomohl," konstatoval kouč Roman Pivarník.

Dukla v minulém kole inkasovala "bůra" v Edenu a proti Mladé Boleslavi, která před vlastními příznivci nestačila tempu Bohemians, má proto o motivaci postaráno. "Důkladně jsme rozebrali předchozí duel a společně jsme si popsali jednotlivé chyby. Věřím, že po slávistické facce necháme na hřišti opravdu všechno a ukážeme vítězný výkon. Poslední dvě podzimní klání jsou pro nás hodně důležitá, potřebujeme je zvládnout," uvedl trenér Jaroslav Hynek.

Klub z města automobilů se pokusí vrátit na vlnu triumfů, z níž spadl po domácí porážce s vršovickým týmem. "Nečekanou ztrátu s Bohemkou se pokusíme nahradit bodovým ziskem na Julisce. Věřím, že na to máme schopný tým, který se z nezdaru před vlastními příznivci oklepal a poučil," prohlásil kouč Dušan Uhrin mladší. "Musíme hrát agresivně a snažit se jim vnutit naši hru," doplnil záložník Tomáš Přikryl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články