Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň vrátila Slovácku vyřazení z poháru i s úroky, venku mu dala "čtyřku"

Minulý týden nečekaně doma se Slováckem vypadli v poháru, což nenechali jen tak. Fotbalisté Plzně moravskému celku vyřazení vrátili i s úroky v domácí soutěži. Na jeho půdě zvítězilo jasně 4:1 a nadále zůstávají v sezoně stoprocentní. Navíc šestnáctou výhrou v řadě vyrovnali rekord ligy. Hlavní hvězdou duelu byl Jan Kopic, jenž vstřelil dvě branky a na dalších dvou se podílel.

Slavící Jan Kopic z Plzně
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

V sestavě lídra tabulky chyběl nejlepší ligový střelec Krmenčík, který se zranil na tréninku a na hrotu útoku jej nahradil Bakoš. Domácí trenér Kordula vyřešil absenci stoperů Hofmanna, Břečky a Rady zařazením Daníčka vedle Šimka.

Slovácko se snažilo hrát od úvodních minut vyrovnanou partii s důrazem na útočnou hru. Už v 5. minutě prověřil brankáře Kozáčika tvrdou střelou z hranice trestného území Navrátil. Viktorka ukázala své ofenzivní kvality po čtvrt hodině hry, kdy poprvé zahrozil Kopic, jehož tvrdou střelu brankář Heča vyrazil.

Vzápětí po rohovém kopu Petržela našel Hejdu, jenž hlavou prodloužil míč na Kopice, který střelou pod břevno v 17. minutě otevřel skóre utkání. Další nabídku ke skórování po přesném centru Limberského propásl Bakoš, jenž ve vyložené šanci ve 34. minutě netrefil branku.

O minutu později po faulu Daníčka na pronikajícího Kopice měla Plzeň výhodu pokutového kopu. "Nechal jsem se školácky oběhnout. Byl to zbytečný faul. Plzeň má kvalitu, která se ukázala. Výsledek vypovídá sám za sebe," posteskl si Daníček.

Penaltu ale Kolář neproměnil. Jeho nepřesnou střelu brankář Heča vyrazil, stejně jako následnou dorážku Hrošovského. "Konečně se mi jednou podařilo chytnout penaltu. Ale stejně to k ničemu nebylo," mrzelo brankáře Heču.

Míč se nakonec odrazil k Řezníkovi, který hlavou v leže vstřelil druhý gól. "Brankář to vyrazil nadvakrát. Musím říci, že velmi dobře. Nemohl jsem to dát z první, protože to nebylo ani na nohu, ani na hlavu. Takže prvně jsem si zpracoval míč na prsou a potom jsem jej doklepl hlavou. Byl to kuriózní gól. Moc jich nedávám," popsal situaci Řezník.

Brankář Slovácka vynikl ještě jednou v závěru poločasu, kdy pádem pod nohy zmařil Petrželův únik.

Také po změně stran měla Plzeň režii zápasu pevně ve svých rukou. V 58. minutě po trestném kopu Kopice z pravé strany přidal třetí branku Hejda. Slovácko se pokoušelo i nadále udržet vyrovnanou partii, do slibnější šance se ale nedostalo.

Naopak Plzeň měla situaci ulehčenou tím, že mohla útočit do otevřené obrany. V 71. minutě unikl Petržela, přes Řezníka se dostal míč ke Kopicovi, jenž překonal bezmocného Heču.

V 74. minutě vypadl na celém stadionu přívod elektrického proudu a utkání se dohrávalo po dvanáctiminutové přestávce. Po ní ještě mohl zvýšit náskok Plzně střídající Řezníček, Na druhé straně se blýskl Kozáčik, který vyrazil střelu Navrátila. Až v samém závěru se Slovácko dočkalo gólu, který vstřelil Reinberk z hranice pokutového území.

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 1:4 (0:2)

Branky: 90.+10 Reinberk - 17. a 71. Kopic, 36. Řezník, 58. Hejda. Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Myška. ŽK: Kubala, Navrátil - Kopic, Limberský. Diváci: 4302.

Slovácko: Heča - Juroška, Daníček, Šimko, Reinberk - Šumulikoski - Navrátil, Havlík (46. Machalík), Sadílek (59. Hellebrand), Petr - Zajíc (89. Kubala). Trenér: Kordula.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (90.+10 Čermák), Kolář, Kopic (90.+2 Pilař) - Bakoš (69. Řezníček). Trenér: Vrba.

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Byl to úplně jiný zápas, než který jsme odehráli s Plzní v domácím poháru. Viktoria nastoupila dnes v odlišné sestavě. V začátku zápasu jsme se soupeři vyrovnali v kombinačním fotbalu. Po prvním gólu Plzeň hru ovládla. Hlavně ovládla šestnáctky, ve kterých se zápas rozhoduje. Ani jeden z našich středních obránců dnes nebyl stoper. Jeden je záložník a druhý obránce. Tam nám to vyloženě nefungovalo. Nyní máme před sebou důležité dva zápasy ve Zlíně a proti Jihlavě. K nim se upínáme, abychom je zvládli."

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Zápas byl zajímavý v tom, že obě mužstva sázela více na ofenzivu než na defenzivu. Oboustranná snaha byla hrát aktivní fotbal. Pro diváky byl proto zápas zajímavý. Chápu, že domácí jsou zklamáni prohrou. My jsme spokojení, protože jsme byli v útočné fázi přesnější, účelnější a vezeme si domů podle mého názoru úžasný výsledek. Určitě byl soupeř hodně aktivní. Možná jsme za stavu 0:0 měli štěstí v situaci, kdy mohlo dát Slovácko první branku. Naštěstí se to nestalo. Jak jsme dali gól, tak naše aktivita byla odměněna dalšími brankami. Jsem rád, že jsme zápas zvládli, protože nebyl vůbec jednoduchý. Naše mužstvo ukázalo, že má týmový charakter a nezastaví jej zranění jednoho nebo dvou hráčů. Já osobně mám čtrnáctou výhru v této sezoně. To mě těší."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články