Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Brno nezlomilo ani vyloučení, výhru nad Teplicemi trefil v závěru Škoda

I když hráli padesát minut v desíti, fotbalisté Brna se ve 14. kole první ligy dočkali veledůležité výhry. Zbrojovka na domácím stadionu udolala nejtěsnějším rozdílem 1:0 Teplice a odlepila se ode dna tabulky. Nově jsou Jihomoravané jedenáctí. Vítěznou branku zaznamenal čtyři minuty před koncem Michal Škoda, který v tu dobu byl na hřišti pouze pár sekund.

Utkání Brno - Teplice
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Škoda se trefil krásně. Týmu chci poděkovat za bojovnost a důležité tři body," řekl brněnský kouč Roman Pivarník.

Hlavní postavou prvního poločasu byl Francis Koné. Ve 12. minutě tožský útočník hlavičkoval vedle branky. Krátce na to přestřelil Kratochvíl. A Koné neuspěl ani v dalších dvou šancích. Ve 37. minutě pak Koné dostal žlutou kartu za zakopnutí míče. Navíc tři minuty na to v přerušené hře strčil do Kroba a po druhé žluté byl vyloučen.

"Vyloučení Koného bylo obrovský průšvih, hodně nám to zkomplikoval, museli jsme hrát v oslabení, ale dokázali jsme dobře bránit, hrát v bloku," popsal Pivarník.

Teplice mohly využít přesilovku v úvodu druhé půle, kdy po centru nedosáhli na míč Vaněček ani Král. Jinak ale Brno velmi dobře bránilo a Severočechy nepouštělo do šancí. Naopak po standardní situaci Pilíka byl blízko šance Pavlík.

Deset minut před koncem zastavil akci hostujícího Vondráška ofsajd, a tak rozhodující okamžik přišel v 86. minutě. Škoda na křídle předskočil protihráče a vybojoval míč a hned se z 25 metrů opřel do míče. Parádní střelou přehodil gólmana a zařídil teprve druhou výhru Brna za posledních devět kol.

"Lépe to snad trefit nešlo. Byla to asi má nejhezčí branka. Střelu z dálky nemám špatnou, ale většinou dávám góly jinak," popisoval Škoda.

"Zápas pro nás nedopadl dobře, nemůžeme být samozřejmě spokojení. Hráli jsme přesilovku, ale vůbec jsme si nedokázali vytvořit gólové příležitosti. Musím uznat, že Škoda to trefil nádherně, a proto jsme prohráli," hodnotil trenér Teplic Daniel Šmejkal.

"Nevím, jak jde jinak vyhrát, než když hrajete proti deseti, a to více než padesát minut. Bohužel, když se nedostaneme do zakončení, je to problém. Pro nás je to úplně zbytečná porážka a zbytečná ztráta," řekl teplický bek Jan Krob.

Zbrojovka Brno - FK Teplice 1:0 (0:0)

Branka: 86. Škoda. Rozhodčí: Jílek - Kotík, Kubr. ŽK: Gomes, Pilík, Koné, Škoda - Fillo, Šušnjar. ČK: 40. Koné. Diváci: 3218.

Brno: Melichárek - Gomes, Pavlík, Kijanskas, Vraštil - Polák (78. Sedlák) - Fortes (61. Zikl), Kratochvíl, Pilík (85. Škoda), Lutonský - Koné. Trenér: Pivarník.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Kučera, Soungole (54. Trubač) - Fillo, Král (87. Červenka), Rezek - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Roman Pivarník (trenér Brna): "Jsme rádi za výhru, tři body jsme potřebovali. Podali jsme velmi dobrý, kompaktní a bojovný výkon, který rozhodl. Vstup do zápasu byl z naší strany dobrý, snažili jsme kombinovat, hrát dobře v obraně. Soupeře jsme prakticky po celé utkání do ničeho nepouštěli a sami byli aktivnějším mužstvem. Obrovský průšvih bylo vyloučení Koného, hodně nám to zkomplikoval, museli jsme hrát v oslabení, ale dokázali jsme dobře bránit, hrát v bloku. Škoda se trefil krásně. Týmu chci poděkovat za bojovnost a důležité tři body."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Zápas pro nás nedopadl dobře, nemůžeme být samozřejmě spokojení. První poločas se pro nás sice vyvíjel příznivě, hráli jsme přesilovku, ale vůbec jsme si nedokázali vytvořit gólové příležitosti. To nás trápilo vlastně po celé utkání. Musím uznat, že Škoda to trefil nádherně, a proto jsme prohráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články