Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Slavia si proti Dukle nemůže dovolit další ztrátu, Plzeň se představí na Slovácku

Po reprezentační přestávce se znovu naplno rozjíždí první liga, v čistě pražském duelu změří síly Slavia s Duklou. Sešívaní si po porážce s Plzní nemohou dovolit další zaváhání, neboť na Západočechy ztrácí propastných 14 bodů. Viktoria se utká v Uherském Hradišti se Slováckem, které v lize čeká deset zápasů na vítězství. Olomouc zase chce proti Zlínu prodloužit sérii neporazitelnosti. Textovou on-line reportáž z utkání Slavia–Dukla nabídne web ctsport.cz od 18 hodin, přímý přenos utkání Slovácko–Plzeň sledujte na programu ČT sport od 19:15.

Slavia - Dukla
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Slavia prohrála dvě z posledních tří kol a výrazně se jí vzdálila obhajoba titulu. Červenobílí ze třetího místa ztrácejí na Plzeň hrozivých 14 bodů a proti Dukle si nemohou dovolit další zaváhání. S týmem z Julisky ve 14 ligových zápasech ještě neprohráli.

"Tlak je pořád velký, teď je o to větší, že jsme prohráli doma poslední zápas s Libercem i v Plzni. Chtěli bychom to napravit a pokusit se v těch zbylých třech kolech bodovat naplno, abychom se udrželi v tabulce nahoře," uvedl trenér Jaroslav Šilhavý, který přišel vloni do Slavie právě z Dukly a na Julisce spolupracoval s jejím současným koučem Jaroslavem Hynkem.

"Médii jdou názory, že Slavia není v ideálním rozpoložení. Nicméně její realizační tým je natolik zkušený, aby dokázal mužstvo vyburcovat a srovnat, aby šlo za vítězstvím," upozornil Hynek.

Viktoria vyhlíží další prodloužení vítězné série

Plzeň před reprezentační pauzou porazila ve šlágru Slavii 1:0 a utekla červenobílým v tabulce už na 14 bodů. Západočeši v součtu s minulou sezonou vyhráli v lize patnáctkrát za sebou a na hřišti Slovácka by případným šestnáctým triumfem vyrovnali vlastní rekord z ročníku 2015/16.

"Asi nikdo to nečekal, ta série je samozřejmě unikátní a chceme ji natáhnout, co to půjde. Máme do konce podzimu ještě tři kola a chceme určitě devět bodů," řekl obránce Viktorie Lukáš Hejda.

Plzeň bude v utkání favoritem, minulý pátek ale doma se Slováckem prohrála v osmifinále poháru 2:3 po prodloužení. "Asi nastoupíme v trošku jiné sestavě, ale způsob hry bude podobný. Slovácko u nás odehrálo zápas velice sympaticky a myslím, že i v domácím prostředí se bude snažit hrát stejně. Měli bychom navázat na to, co jsme s nimi hráli ve druhém poločase. Ale samozřejmě to chce branky," řekl plzeňský kouč Pavel Vrba.

Slovácko pod trenérem Michalem Kordulou v sedmi kolech nevyhrálo a na vítězství v lize čeká už deset zápasů. "Doufám, že v lize potvrdíme stejnou připravenost jako v domácím poháru, v němž se nám podařilo Plzeň porazit. Naší nevýhodou ale bude, že se nám zcela rozpadla stoperská dvojice," posteskl si Kordula.

Zlín se pokusí zdolat Sigmu, Olomouc už ale deset utkání neprohrála

Nováček z Olomouce deset kol po sobě neprohrál a drží se na druhém místě o bod před Slavií. Sigma v sobotu přivítá Zlín, který v šesti venkovních zápasech uhrál jen dva body. "Zlín hraje Evropskou ligu a má kvalitní i široký kádr, byť výsledky tomu zatím neodpovídají. Čekám hodně náročné utkání," podotkl olomoucký trenér Václav Jílek.

Poslední tři týmy tabulky se budou snažit rozšířit počet osmi získaných bodů. Čtrnáctá Ostrava nastoupí v Liberci, poslední Brno přivítá Teplice a předposlední Karviná se v nedělním zápase proti Jablonci poprvé představí bez odvolaného trenéra Webera.

Karvinské mužstvo dočasně vedou sportovní ředitel Lubomír Vlk a dosavadní asistent Josef Mucha. "Přestože nemáme kouzelný proutek, aby se jedním mávnutím najednou všechno zlepšilo, tak věříme, že bude lépe. Pokusíme se o to, protože nutně potřebujeme body," uvedl Vlk. V druhém nedělním utkání Mladá Boleslav nastoupí doma proti Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články