Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kolář: Loni jsem byl z Viktorie odejit, teď myslím jen na titul

Před začátkem minulé sezony bylo jasno. Daniel Kolář už v Plzni dál hrát nebude. Zkušený záložník zamířil z Viktorie do tureckého Gaziantepsporu, jenže tamní angažmá se vůbec nepovedlo. Poslední půlrok byl dokonce bez fotbalu. Na západ Čech se ale pak vrátil trenér Pavel Vrba a Kolářovi se otevřela možnost dostat se zpátky. Neváhal. "Chci titul," hlásí v rozhovoru pro Českou televizi.

Ilustrační foto

"Ambice klubu je taková, že chce být mistrem ligy. Všichni, kdo tu jsou, o to chtějí hrát. Jsme v pozici, že máme šanci titul získat," říká Kolář. Viktoria po třinácti kolech nejvyšší soutěže neztratila ještě ani bod.

"Co jsme tady, my byli silní vždycky. Máme zkušenosti, sebevědomí, věříme ve své schopnosti, víme o nich. Ale víme i o nedostatcích, to je to nejdůležitější," dodává muž, který se stal letos v létě důležitou součástí Vrbovy skládačky.

Daniel Kolář
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Napadlo mě, že se vracím kvůli tmu, abych podával výkony, které musí být podloženy prací. Očekávání jsem měl takové, že až se vrátím, abychom hráli zase o špici. Nikdy mě nebavilo hrát o padáka či střed tabulky. Ambice jsem měl nejvyšší a Plzeň taky," vysvětluje Kolář.

Do fotbalu naskakoval po půlroční pauze, kdy se připravoval sám. "Byl jsem bez dovolené pět šest let. V létě byla reprezentace. Tohle pro mě byla příležitost si odpočinout. Že to dopadlo takhle, to už je shoda okolností," vzpomíná Kolář.

Za ta léta se už dokonale znal a věděl, co by měl a neměl dělat. "Ze začátku jsem netrénoval vůbec, ale čím se to blížilo víc, řekl jsem si, že už bych měl začít něco dělat. Měl jsem v hlavě srovnané to, že pokud budu chtít pokračovat, musím být připravený, a tomu jsem se podřídil," pokračuje.

Ilustrační foto

Podle slov Pavla Vrby Kolářův návrat zpečetili na Moravě ve sklípku u vína. Pro samotného hráče byl právě Vrbův návrat do Viktorie nejdůležitějším aspektem pro to, aby se s Plzní začal opět bavit. "Když jsem odcházel, byl jsem víceméně odejit, a neplánoval jsem se vracet. V konstelaci, kdo tu trénoval a jací se nakoupili hráči... Plzeň se chtěla vydat nějakým směrem a já do toho nezapadal," říká Kolář trochu hořce.

Teď je však zpátky, diriguje, dává góly v důležitých zápasech a plzeňský titul, byť ani ne po polovině sezony, je blízko. Kolář tak možná opět přidá zápasy v Lize mistrů. Těch se v minulosti už za Plzeň "pár' nahrál". "Pamatuju si všechny. Co soupeř, to byl velkoklub. Lepší týmy jsme dostat nemohli. Pamatuju si taky cestu, jak jsme se do Ligy mistrů dostávali, což bylo daleko emotivnější než ty zápasy za odměnu," tvrdí.

Co bude po konci jeho kariéry, zatím neřeší. Je mu dvaatřicet. Během své pauzy od fotbalu si nicméně vyzkoušel práci experta v České televizi. "Ještě nepřemýšlím o tom, že bych končil s fotbalem, a nemám to vymyšlené. Byl jsem v televizi, něco jsem tam řekl, a jestli byli spokojeni, to nechám na nich. Ale je to jedna z věcí, která mě docela baví a je to fajn."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články