Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hašek vystřelil "Klokanům" remízu, Sigma podesáté v řadě neprohrála

Dělbou bodů skončilo utkání mezi Bohemians 1905 a Sigmou Olomouc. Hostující tým poslal v prvním poločase do vedení Jakub Plšek, následně neproměnil penaltu domácí Jevgenij Kabajev, ale Martin Hašek mladší síť soupeře přece jen rozvlnil. Syn trenéra vršovického klubu stanovil v 68. minutě konečný výsledek 1:1. "Klokani" zůstávají ve středu tabulky, Hanáci poskočili minimálně do neděle na druhé místo před Slavii. 

Utkání Bohemians 1905 - Sigma Olomouc
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Bohemians začali aktivně. Po 70 sekundách vybojoval míč Jindřišek a před Maškem se otevřela zajímavá příležitost. Mladý záložník ovšem poslal balon jen do náruče gólmana Buchty. Krátce na to musel hostující brankář zasahovat i proti Haškově střele.

Zaskočená Olomouc měla problém s aktivním presinkem soupeře ve středu hřiště a poprvé zahrozila až v 21. minutě, kdy se před strážce domácí svatyně dostával Zahradníček, jenže Hůlka mu na poslední chvíli míč ukopl.

Na druhé straně napálil Nečas po brejku tří na dva jen obránce a Sigma bleskově trestala. Chorého technický manévr ještě brankář Fryšták reflexivně zneutralizoval, ale Plšek z dorážky vstřelil svůj čtvrtý gól v ligové sezoně.

V závěru poločasu však dostali "Klokani" šanci na vyrovnání. Po dlouhém nákopu fauloval Maška na hranici pokutového území Radakovič a sudí Julínek nařídil pokutový kop. Míč si vzal Kabajev, jenž ve 26. minutě nahradil zraněného Reitera, ale branku vůbec netrefil.

Vršovický klub se po nástupu do druhé půle snažil o rychlé vyrovnání, ale byla to Sigma, která mohla navýšit vedení. Kalvachovu střelu k tyči nicméně skvěle vyrazil Fryšták a po následném rohu Radakovič v dobré pozici netrefil míč.

Domácí poté přebrali otěže a vytvořili si velký tlak. Po závaru trefil Hůlka tyč a míč skákající po brankové čáře odkopl Vepřek. V 68. minutě přišlo vyrovnání. Hašek dostal před vápnem dostatek prostoru, aby si připravil míč a netypickou střelou šajtlí překvapil Buchtu.

Bohemians mohli nakonec i rozhodnout, ale po velkém závaru ani nadvakrát nedotlačili míč do branky. Z protiútoku pak Fryšták vychytal Housku a oba celky se tak rozešly smírně.

13. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

Branky: 68. Hašek ml. - 38. Plšek. Rozhodčí: Julínek - Blažej, Hrabovský. ŽK: Šmíd (Bohemians). Diváci: 3798. 

Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Reiter (26. Kabajev, 83. Tetteh), Hašek ml., Mašek, Vaníček (78. Bartek) - Nečas. Trenér: Hašek st.

Olomouc: M. Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (78. Hála), Plšek, Kalvach, Houska (89. Obročník), Falta - Chorý (75. Texl). Trenér: Jílek.

Martin Hašek starší (trenér Bohemians): "Do utkání jsme šli s taktikou honit tygra. Chtěli jsme presovat po celém hřišti celý zápas, proto jsme nasadili Nečase. Doufali jsme, že povedeme a budeme výhru bránit, protože směrem dopředu jsme měli na střídání jen Tetteha a Bartka, kteří se vrací po zranění. Dvacet minut jsme hráli to, co jsme chtěli, ale chybělo nám lepší řešení. Pak se z našeho brejku stal brejk soupeře a ten z jediné vážnější šance vstřelil gól. My navíc nedali penaltu. Ale to, jaký předvedli kluci ve druhé půli výkon, na to bych použil slovo skvělý. Našli v sobě sílu a utkání málem otočili. To je pro trenéra velmi potěšující. Jsme spokojeni s hrou a s tím, co kluci na hřišti ukázali, ale s bodem jsme spokojeni jen částečně, protože jsme cítili, že máme na tři. S Vencou Jílkem jsem spolupracoval ve Spartě každý den. Byli jsme spolu půl roku 24 hodin denně. Já ho považuji za českého top trenéra. Vnímal jsem, že je mezi námi trochu souboj. Dvacet bodů za podzim je taková meta pro tým, který nehraje o titul a chce mít klid. My k tomu byli dnes blízko a máme ještě tři pokusy na to, abychom se na těch dvacet bodů dostali."

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Odvážíme si bod, který má dnes cenu zlata. Soupeř byl jednoznačně lepší. Bohemka nás nepřekvapila, ale hrála poctivý fotbal ve vysokém tempu a byla dominantnější. Z naší strany to bylo jedno z nejslabších utkání, byla tam pomalá řešení. Do druhého poločasu jsme vstoupili paradoxně lépe, ale pak jsme dostali hodně laciný vyrovnávací gól a pak už byl soupeř jasně lepší. Hrát v Dolíčku poté, co domácí dají gól a jdou si za výhrou, není snadné. Bohemka oprávněně cítila šanci. My nedokázali podržet míč a zaměstnat její obranu. Jsme druzí, ale cíle musíme mít stále racionální. Soutěž je vyrovnaná a dnes nás to odhalilo do nahoty, že stále máme na čem pracovat. Samozřejmě z pohledu toho, že bychom chtěli s Plzní a Slavií soupeřit, bychom si zítra přáli jejich remízu, ale já se hlavně těším na hezký fotbal a výsledek neřeším."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články