Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Slávisté převzali klíč od Prahy, úsměv jim mírnila prohra s Libercem

V ne zrovna ideálním rozpoložení dokráčeli na Staroměstskou radnici fotbalisté Slavie, kteří z rukou primátorky Adriany Krnáčové obdrželi symbolický klíč města Prahy pro vítěze derby. Červenobílí v září porazili Spartu 2:0 a putovní trofej získali potřetí od zavedení tradice na jaře 2013.

Trenér Jaroslav Šilhavý pózuje se symbolickým klíčem od Prahy
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavnostní akt zkalila sešívaným nedělní ligová porážka 1:2 s Libercem. V nejvyšší soutěži prohráli po 36 zápasech a poprvé pod trenérem Jaroslavem Šilhavým. Na vedoucí tým tabulky z Plzně ztrácejí po jedenácti kolech propastných jedenáct bodů.

"Úplně ideálně načasované to není. Ty vzpomínky na derby už jsou, dá se říct, pryč, a teď je v nás tohle," řekl útočník Milan Škoda, jenž si v Brožíkově sálu došel pro klíč společně s obránci Janem Bořilem, Jakubem Jugasem a trenérem Šilhavým. "Kdybychom vyhráli, tak bychom se tady smáli trošku víc než teď," doplnil Bořil.

Krnáčová se snažila viditelně zklamané slávisty rozveselit. "Je tam úsměv?" ptala se, když se s hráči a trenérem fotila. "Po včerejšku nevím," reagoval Šilhavý. "Ježíšmarjá, vždyť je to pouze jeden zápas. Nic si z toho nedělejte," poznamenala primátorka, která překvapila znalostmi o fotbale.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Slavie obdrželi symbolický klíč od města Prahy

"Včera jsem se dívala na Tottenham s Liverpoolem, protože tam trénuje můj oblíbený trenér Jürgen Klopp. Nemám ráda, co se děje v Česku kolem fotbalu, ale Slavia výborně reprezentuje v zahraničí," připomněla, že červenobílí jsou momentálně jediným neporaženým zástupcem v evropských pohárech.

Od týmu z Edenu následně dostala i dres. "Bylo to příjemné, že nás trochu nechala zapomenout na tu prohru, že jsme si vzpomněli na pocity v derby," uvedl Šilhavý.

Pod jeho vedením neprohrál vršovický klub ani jedno derby - vloni zvítězili 2:0 na Spartě a na jaře remizovali doma 1:1. Klíč tak Letenským nepůjčili už déle než rok. "Svědčí to o tom, že jsme asi momentálně lepší. Věřím, že to tak bude nadále," vyslovil přání Škoda, který dal vítězný gól posledního derby.

"S příchodem nového majitele se Slavia ekonomicky obrovsky zvedla. Zkvalitnili jsme kádr a z toho pohledu je mužstvo silnější," zakončil Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články