Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Perfektní Pivarníkova premiéra. Zbrojovka si v derby poradila se Slováckem

Skvělý vstup do nového působiště zažil trenér Roman Pivarník. Bývalý kouč Plzně probudil doposud beznadějné Brno, Zbrojovka si v jihomoravském derby poradila se Slováckem 2:1, tým působil mnohem ucelěnšjím dojmem a hlavně se odlepil od poslední příčky. O vítězství se postarali v druhé půli Michal Škoda a Tomáš Pilík, v úplném závěru už jen snížil Tomáš Zajíc.

Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Trenér Pivarník sáhl oproti poslednímu utkání na Slavii v základní sestavě Brna k šesti změnám. Do branky se vrátil po vypršení trestu Melichárek, do obrany se vrátili Pavlík, Kijanskas a Jablonský, do středové řady Juhar a na hrot útoku Koné.

Tyto změny ale výraznou herní změnu v úvodním poločase nepřinesly. Zbrojovka měla jen mírnou územní převahu, ke které ji částečně dopomohla defenzivní hra soupeře. Do dvou šancí se v závěru první čtvrthodiny dostal po centrech Jablonského z levé strany Koné. Poprvé hlavou netrefil míč, vzápětí jeho druhou střelu hlavou brankář Heča vyrazil.

Slovácko muselo už po 13 minutách střídat, při podklouznutí se zranil stoper Břečka, kterého nahradil Juhar. Hosté postupně srovnali krok a osmělovali se k častějším protiútokům. Snaha jim vynesla dvě vyložené příležitosti. V 19. minutě se objevil před brněnskou brankou zcela sám Navrátil, jehož slabou střelu Melichárek pohodlně chytil. Po dalším zaváhání domácí obrany se k podobné příležitosti dostal i Juhar, jenž podklouzl a netrefil branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Pivarník: Diváci vám neodpustí absenci bojovnosti

Brňané udeřili hned po změně stran. Po chybné rozehrávce soupeře zaútočili po pravé straně. Přetažený centr Škoda vrátil Lutonskému, jehož hlavička trefila jen obránce Hofmanna a odražený míč Škoda kolenem umístil pod břevno.

O pět minut později měl Petr šanci vyrovnat, ale jeho střelu Melichárek akrobatickým zákrokem vyrazil. Slovácko více otevřelo hru, v závěrečné čtvrthodině mělo výraznou převahu, bojovně naladění Brňané však přidali v 89. minutě druhý gól. Po akci Juhara jej vstřelil po třech minutách na trávníku Pilík. V nastavení Melichárka poprvé překonal další náhradník Tomáš Zajíc.

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 2:1 (0:0)

Branka: 47. Škoda, 89. Pilík - 90.+3 Zajíc. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Hájek. ŽK: Polák - Daníček. Diváci: 3806.

Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Polák, Kratochvíl (82. Sedlák) - Juhar (90. Janošek), Škoda, Lutonský (87. Pilík) - Koné. Trenér: Pivarník.
Slovácko: Heča - Reinberk (56. Zajíc), Hofmann, Břečka (13. Juroška), Šimko - Šumulikoski - Navrátil, Daníček, Sadílek (78. Hellebrand), Havlík - Petr. Trenér: Kordula.

Roman Pivarník (trenér Brna): "Zápas se mi hodnotí dobře. Výsledkem jsme se dotáhli na mužstva před námi. Snažili jsme se držet kompaktní blok a přecházet do rychlých protiútoků. Byly ale i věci, které jsme řešili špatně. Například šance Koného. Mužstvo ovšem podalo taktický výborný výkon i obrovskou bojovnost. Hráči šli na doraz svých fyzických sil. Proto zápas dopadl s vítězným koncem pro nás."
Michal Kordula (trenér Slovácka): "Jsem nespokojen nejen s výsledkem, ale i způsobem hry a naším herním projevem v celém zápase. Ani nevím, co bylo v naší hře dobrého. Skoro nic jsem neviděl. Prezentovali jsme se hrozně špatným výkonem. Zbrojovka tím, že bojovala, tak si vítězství zasloužila. Možná neproměněné šance Navrátila a Jurošky v prvním poločase ovlivnily to, jak se vyvíjel zápas. Ale byly to z naší strany jen malé záchvěvy, kdy jsme chtěli hrát po zemi. Když neproměníme, co jsme měli proměnit, tak nevyhrajeme. I když se potom snažíme se zápasem něco udělat." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články