Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Sparta se vytáhla s výborným výkonem a výhrou, Slavia má rekord, ale i venkovní problém

Slávistická cesta za obhajobou dostala další trhlinu. Sešívaní překonali rekord v neporazitelnosti, když už v 34. zápase v řadě v lize neprohráli, důležitou výhru ve Zlíně jim to ale nepřineslo. Slavia totiž jen remizovala 1:1 a opět tedy nevyhrála venku. Slávisté tak ztrácejí na vedoucí Plzeň, která zvítězila v Mladé Boleslavi 2:0, už osm bodů. O jeden méně chybí na Viktorii druhé Olomouci, Sigma sestřelila Duklu 3:0. Stejným poměrem si poradila i Sparta s Teplicemi a po porážce v derby předvedla nejlepší výkon sezony. V pondělní dohrávce Liberec jen remizoval se Slováckem a propásl šanci dotáhnout se na třetí Slavii.

Zklamaní fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlín – Slavia Praha 1:1

Mistrovská Slavia má problém. Po šestém zápase venku v lize i pohárech stále neoslavila ani jedno vítězství mimo Eden. Tentokrát na půdě Zlína jen remizovala 1:1, když v závěru ztratila vedení po gólu Škody či vlastní brance některého z domácích Ševců. Laštůvka po střele z levé strany jen vyrazil, Jugas dorážejícího Diopa fauloval a Vukadinovič proměnil penaltu. Slávisté se tak propadli na třetí místo o bod za Olomouc. Po osmém kole navíc mohou ztrácet už osm bodů na čelo, pokud Plzeň zvítězí v Mladé Boleslavi. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/361422-on-line-zlin-slavia)

Mladá Boleslav Plzeň 0:2

Slavia sice překonala rekord v neporazitelnosti, Plzeň ale také natáhla vlastní skvělou sérii. Ani v osmém zápase sezony neztratila body, když na půdě Mladé Boleslavi zvítězila 2:0. O oba góly se v prvním poločase postaral Michael Krmenčík. Viktoria je tak v čele ligy už o sedm bodů před druhou Olomoucí. Naopak Středočeši po dvou vítězstvích v řadě neopustí spodní polovinu tabulky. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/361427-mlada-boleslav-plzen)

Sparta - Teplice 3:0

Z bolestné porážky v derby se dokázali sparťané oklepat velmi brzo. Letenští vybojovali důležité tři body, když potenciálně nepříjemného soupeře z Teplic s přehledem přejeli 3:0. Stramaccioniho tým k vítězství nakročil už v první půli, kdy se prosadili Václav Kadlec a David Lafata. A první jmenovaný po změně stran stvrdil pohodlné vítězství Sparty. Ta tak už potřetí v řadě na Letné neobdržela gól a zůstává za vedoucí Plzní o jedenáct bodů. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/361499-spartane-predvedli-nejlepsi-vykon-sezony-s-matnymi-teplicemi-nemeli-problem)

Olomouc – Dukla 3:0

Parádní fazonu ze začátku ligy nadále potvrzuje olomoucká Sigma. Hanáci po dvou gólech Plška v prvním poločase a pojistce Sladkého deset minut před koncem přejeli pražskou Duklu 3:0 a jsou druzí o bod před Slavií. Naopak Dukla letos stále nedokázala na půdě soupeřů zvítězit. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/361425-sigma-dukla)

Jihlava - Baník Ostrava 2:1

Boj o záchranu se letos teprve rýsuje, ale zatím to vypadá, že se neobejde jak bez Jihlavy, tak bez Baníku. A Vysočina se proti Ostravě postarala o velmi důležité vítězství, když dokázala otočit nepříznivé skóre po proměněné De Azevedově penaltě. Nejprve ještě do poločasu srovnal Ikaunieks a v druhé minutě nastavení rozhodl o vítězství domácích Fulnek. Jihlava tak dočasně opustila sestupové příčky, naopak na ně spadl Baník.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/361493-jihlava-banik)

Karviná - Zbrojovka Brno 2:1

Začátek to byl pro Zbrojovku parádní, už v osmé minutě se prosadil na půdě Karviné Michal Škoda. Jenže Slezané o třináct minut později zásluhou Ramireze srovnali a Budínský po změně stran rozhodl z penalty o výhře 2:1. Karviná si tak po pětibrankovém přídělu od Olomouce spravila chuť a vyšvihla se na jedenácté místo. Naopak Brno po záblesku proti Spartě prohrálo už potřetí v řadě a je nadále poslední. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/361492-karvina-brno)

Bohemians – Jablonec 0:1

Skvělou formu v posledních zápasech potvrdil Jablonec i v Ďolíčku. Severočeši pošesté v řadě neprohráli a na půdě Bohemians se jim podařilo zvítězit 1:0 zásluhou Doležalovy branky z 56. minuty. Klokani tak přišli o neporazitelnost na domácím hřišti. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/361424-bohemians-jablonec)

Liberc - Slovácko 1:1

Dvě červené karty, dva góly a dva body – pro každého jeden. To je výsledek dohrávky 8. kola první fotbalové ligy mezi Libercem a Slováckem. Liberec se mohl v tabulce dotáhnout na třetí Slavii a byl tomu blízko, ale poté, co soupeř v závěru utkání vyrovnal, zůstává pátý za Spartou. Slovácko je jedenácté, nejlepší ze sedmibodových Karviné, Ml. Boleslavi a Jihlavy.

Tabulku první ligy najdete ZDE

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články