Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Plzeň nadále vládne lize, nezaváhala ani v Liberci a vyhrála 3:0

Liberec - Šlágr 6. kola první fotbalové ligy skončil pod Ještědem jednoznačným triumfem hostující Plzně, která nemilosrdně ukončila domácí neporazitelnost Liberce. O vítězství 3:0 se postarali Michael Krmenčík, Milan Petržela a Jan Kopic. Viktoria zvítězila i pošesté v ligové sezoně a suverénně vede tabulku. 

Michael Krmenčík (vpravo) se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Trenér Slovanu Trpišovský se pokusil překvapit favorizovaného soupeře rozestavením s třemi obránci, ale tento tah mu příliš nevyšel. Hostům se otevíral prostor pro brejky a hned první z nich v sedmé minutě proměnili. Petržela vysunul kolmicí Krmenčíka, ten šel sám na Koláře, udělal mu kličku a do prázdné branky vstřelil svůj třetí letošní gól.

Západočeši využívali vysokého postavení domácích k rychlým kontrům. Ve čtrnácté minutě ještě Petržela po Kopicově přihrávce z první minul, ale o šest minut později už se radoval. S autorem vedoucí trefy Krmenčíkem si vyměnili role a střelou mezi nohy překonal Koláře. Záložník Viktorie skóroval v soutěžním duelu poprvé od konce dubna.

Liberec se následně musel tlačit dopředu a ve zbytku první půle několikrát neměl daleko ke snížení. Ševčíkův pokus však zblokovala plzeňská obrana, Coufalovu ránu vyrazil na roh Kozáčik. Ve 39. minutě postupoval stejný hráč sám na hostujícího gólmana, ale i tentokrát ztroskotal. Na druhé straně hlavičkoval těsně nad Krmenčík.

Po změně stran mohl úřadující vicemistr své vedení navýšit. Kopic se v 52. minutě opřel z voleje na hranici vápna do míče a orazítkoval břevno. O osm minut později nasadil domácí kouč do hry Váchu, který si připsal první start od návratu ze Sparty.

Slovan se snažil o korekci, jenže k vyložené šanci se nedostával. V 78. minutě naopak hosté znovu překonali ofsajdovou past soupeře a Kopic po Petrželově přihrávce doklepl balon do prázdné branky. Viktoria čtrnáctým gólem v ligové sezoně potvrdila pozici týmu s nejlepším útokem. Liberec se nedočkal ani čestné trefy, neboť Ševčíkovu hlavičku vytáhl Kozáčik.

6. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

Branky: 7. Krmenčík, 20. Petržela, 78. Kopic. Rozhodčí: Marek - Blažej, Paták. ŽK: Karafiát, Folprecht - D. Kolář, Hájek. Diváci: 6530.  

Liberec: O. Kolář - Kúdela, Mikula, Karafiát - Coufal, Breite, Folprecht (59. Vácha), Potočný - Ševčík - Kerbr (76. Voltr), Havelka (46. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Živulič, Hrošovský - Petržela (82. Zeman), D. Kolář (71. Hořava), Kopic - Krmenčík (77. Řezníček). Trenér: Vrba.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Dostali jsme od Plzně knockout se vším všudy. Trochu mi to připomínalo boxerský souboj, kdy jsme na začátku dostali tvrdé KO a pak jsme se z toho sbírali. Plzeň ukázala obrovskou kvalitu. Nepustila nás do úvodního tlaku, který jsme chtěli mít. Po našich ztrátách míče jsme dostali v první půli dvě branky, dva sólové nájezdy. To určilo ráz utkání. Zbytek se odvíjel tak, že jsme chtěli dát kontaktní gól. Hráli jsme hodně na riziko, vyzkoušeli jsme vše možné - prohazování hráčů, střídání. Zápas probíhal furt stejně. My své šance na kontaktní branku neproměnili a soupeř byl strašně nebezpečný z kontrů. Za nejzásadnější vidím, že jsme od první minuty prohrávali souboje. Plzeň nás dnes přejela. Za tři roky, co jsem tu, tři prohry s Plzní, jediné tady doma. Dnes byl rozdíl mezi týmy nejmarkantnější. Viktoria podle mě dnes hrála nejlíp v sezoně a my určitě nejhůř. Rozhodla to hlava, měli jsme strašný respekt ze soupeře. Proti Spartě nám tohle rozestavení fungovalo, v Boleslavi taky. Dnes byl záměr jednoznačný, aby Plzeň nehrála svou kombinační hru. To se celkem dařilo, ale všechny tři góly jsme dostali po ztrátě míče."

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Dneska se diváci bavili, možná více ti Plzeňští. Bylo to pohledné utkání, jezdilo se nahoru dolů a byla tam spousta zajímavých momentů. My jsme měli to štěstí, že jsme byli přesnější v zakončení. Ale i Liberec hrál velice dobře. Měl několik závarů a situací, ze kterých taky mohl dát gól. Jsem rád, že jsme to zvládli nejen fotbalově, ale i výsledkově. Podle mě jsme hráli velice dobře už s Baníkem druhý poločas nebo první poločas s Duklou. Už jsou zápasy, které mají svou tvář a někdy je to už podle mých představ. Jako třeba dnes. Je teprve začátek soutěže. S tím jsme spokojení, ale vůbec nic to neznamená. Bude se rozhodovat až do 30. kola a čekají nás ještě hodně těžké zápasy. O nějakých ambicích se můžeme bavit po podzimu, ale vstup do soutěže nám vyšel."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy