Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Rozčílený Mehanovič nejdřív střídal, pak v Jablonci skončil úplně

Jablonec nad Nisou - Bosenský záložník Mirzad Mehanovič skončil v Jablonci. A to bleskurychlým způsobem. Po utkání se Zlínem podepsal v klubu ukončení smlouvy. Tomu předcházela scéna, kterou měl hráč předvést poté, co se dozvěděl, že do druhého poločasu kvůli slabému výkonu z prvního dějství už nenastoupí.

Mirzad Mehanovič
zdroj: ČTK

Jablonec vedl nad Zlínem po gólu Stanislava Tecla 1:0, Mehanovič za sebou ale neměl dobře odehranou půli. I proto se domácí trenér Zdeněk Klucký rozhodl, že čtyřiadvacetiletého fotbalistu nahradí Ondřejem Mihálikem.

"A to se mu nelíbilo," řekl Klucký směrem k Mehanovičovi, který dával u lavičky svou nespokojenost s rozhodnutím trenéra výrazně najevo. Podle Deníku Sport měl dokonce vykřiknout, že v klubu končí.

"On je od toho, aby hrál, a já jsem od toho, abych rozhodoval, kdo půjde na hřiště. Takže vůbec neberu v úvahu nějaké tohle, co se mu nelíbí, to není na něm. To nebyla správná reakce," dodal Klucký.

Střídání přitom vyšlo na jedničku. Mihálik byl na trávníku stova tři minuty a Jablonec jeho zásluhou vedl 2:0, což byl také konečný výsledek zápasu.

Slavící fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Herně se mi to po půli nepozdávalo, neměli jsme střed. Střídání se povedlo, přišel druhý gól, trochu se to uklidnilo a hráli jsme tak, abychom se nedopustili velkých chyb a nedovolili dát soupeři kontaktní branku," pokračoval Klucký.

Zlínu navíc nepomohl ani fakt, že poslední čtvrthodinu dohrával bez vyloučeného Pabla Podia. Jablonec tak mohl slavit premiérové vítězství v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Vedení klubu nicméně přišlo s reakcí záhy, a tak se ani ne den po utkání dohodlo s Mehanovičem na rozvázání kontraktu, který původně platil do června 2019. "Ukončení angažmá přichází po vzájemné dohodě," stojí v prohlášení.

V loňské sezoně přitom Mehanovič, který přišel na sever Čech z Mladé Boleslavi, odehrál pětadvacet utkání a vstřelil nezanedbatelných šest gólů. V aktuální sezoně se trefil pouze jednou, a to v domácím utkání proti Dukle.

Zdroj
ČT sport, ČTK, FK Jablonec

Hlavní zprávy

Nejčtenější články