Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Hašek si na Letné nezahraje, Sparta zatím chystá další hvězdné nákupy

Praha - Zatímco fotbalisté Sparty skládají na Letné tým hvězd a může se teoreticky stát, že se v základní jedenáctce v některém ze zápasů neobjeví jediný Čech, ve Vršovicích si musí poradit s o poznání slabším rozpočtem a sestavu lepí, jak se dá. Sparta si nicméně i přes zjevnou převahu pojistila nasazení Martina Haška mladšího, který do Ďolíčku přišel teprve před pár dny. Za Bohemians 1905 tak v neděli k prvnímu ligovému zápasu sezony nenastoupí.

Martin Hašek
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Hašek mladší, který si svými výkony v dresu Klokanů řekl o nominaci na mistrovství Evropy hráčů do 21 let, už v Bohemians působil na hostování, v létě do klubu přestoupil a podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Sparta si ovšem smluvně zajistila výhodné podmínky pro jeho případný návrat. Hašek tak bude moci pokračovat ve spolupráci se svým otcem Martinem Haškem, který je hlavním koučem Klokanů.

"Jednání byla dlouhá, neboť jsme chtěli hráče na přestup, a jsem rád, že se nám to podařilo," řekl sportovní ředitel Bohemians 1905 Miroslav Držmíšek.

Ony smluvní podmínky se projevily prakticky ihned. Sparta hraje v neděli doma právě proti Bohemians, Hašek mladší ale nebude ani na lavičce. "Kvůli dohodě klubů nemůže nastoupit," uvedlo vedení Klokanů.

Emanuele Giaccherini
zdroj: Reuters

Sparta už přitom do té doby možná bude ohlašovat další, tentokrát jedenáctou letní akvizici. Andrea Stramaccioni, jehož pravomoce trenéra byly ve Spartě značně posíleny, se s technickým vedoucím Leonidasem Vokolosem porozhlíží v Serii A.

Z Neapole lanaří do Prahy dvaatřicetiletého italského záložníka Emanuele Giaccheriniho, který prošel Juventusem i Sunderlandem a z Eura 2012 má stříbro. V italské reprezentaci se objevil i na loňském evropském šampionátu.

Podle Aktuálně.cz pak v klubu přemýšlí i o smlouvě pro jiného Itala - čtyřiadvacetiletého středopolaře Lorenza Crisetiga, který patří Boloni, ale v současnosti je na hostování v Crotone.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články