Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Spokojený Baroš: Jsem rád, že kariéru můžu zakončit právě v Baníku

Ostrava – Fotbalisté Ostravy se po odmlce vrací do nejvyšší soutěže a rovnou i s ikonou klubu Milanem Barošem. Přestože chtěl kariéru ukončit, nakonec je rád, že si ji mohl prodloužit právě v Baníku. Druhý nejlepší střelec fotbalové reprezentace doufá, že v nadcházející sezoně svými výkony potěší fanoušky.


Baroš za Ostravu debutoval jako sedmnáctiletý dorostenec v roce 1998 v utkání s Opavou. "Spousta mých kamarádů z Vigantic jezdila na Baník. Když jsem byl malé dítě, registroval jsem Baník ještě předtím, než jsem začal hrát, takže mě provází celý život," uvedl Baroš v pořadu Fotbal Extra.

"Začínal jsem podávat balony, potákával ligové hráče, byl to fantastický zážitek je vidět. Ten klub si vás hned získá atmosférou, tehdy i výkony. Okamžitě se ze mě stal baníkovec," pokračoval.

Baroš se po dlouholeté úspěšné kariéře v cizině vrátil do Baníku už v roce 2013 a 2014, naposledy se však s klubem předloni v létě ještě za éry předchozího majitele Petra Šafarčíka nerozešel v dobrém.  

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal Extra: Barošův třetí návrat do Baníku

"Tehdy jsem věděl, že to tady dál nejde. Rozešli jsme se z obou stran. Já říkal, že na Baník nezanevřu. Ty lidi, co tu byli, to pro Baník nebylo dobře. Klub se cíleně x let ruinoval. Jsem rád, že tady teď můžu být, ale tehdy jsem myslel, že se to nestane," řekl Baroš.

Šafarčík loni v lednu majoritní podíl prodal a se současným majitelem Václavem Brabcem se tak Baroš dohodl na třetím návratu. Tento je však Barošův poslední, kariéru tu chce uzavřít. "Chtěl jsem skončit už na jaře, byl jsem rozhodnutý. Ale jsem rád, že se mi kariéra prodloužila. Říkal jsem si, že by bylo krásné skončit tady. Vypadá to, že se mi to povede," je rád Baroš.

"Je to určitě mé poslední angažmá. Jestli to bude trvat měsíc či dva roky, nevím. Jakmile ale ucítím, že tělo už není, co bylo, klidně skončím ze dne na den," prohlásil.

V Ostravě se sejde s dalším vigantickým rodákem Radimem Kučerou, který v červnu převzal mužstvo po trenérovi Vlastimilu Petrželovi. Baroš, který dosud za Ostravu, Mladou Boleslav a Liberec odehrál v nejvyšší soutěži 144 zápasů a dal 40 gólů.

Vedle Baroše klub získal dalšího útočníka Tomáše Poznara, a to na hostování z Plzně. Posilou do obrany je Martin Šindelář z Olomouce, naopak zkušený stoper a bývalý kapitán Tomáš Zápotočný odešel zpátky do Příbrami.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články