Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

ČT sport: Boleslav přivede Komličenka z Krasnodaru a gólmana Ázerbájdžánu Agájeva

Mladá Boleslav – V kádru fotbalistů Mladé Boleslavi se přes léto příliš výrazných změn neudálo, šéf tamního klubu Josef Dufek přesto věří, že Boleslav bude opět atakovat první příčky tabulky a nebezpečně zatápět velké trojce – Slavii, Spartě a Plzni. "Máme připravené velmi dobře trénované mužstvo a kouče Dušana Uhrina, chceme být nebezpeční," vyhlásil Dufek a odhalil, kdo Boleslav záhy posílí.

Dušan Uhrin
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Boleslav přes léto opustil Lukáš Železník, který se vrátil do domovského Zlína. "Jeho zájem byl velký. Lukáš přišel sám, že by se rád vrátil, když už Zlín udělal obrovský úspěch pro region," připomněl Dufek zlínskou senzační jistotu základní skupiny Evropské ligy. "Chybí nám silný hrotový útočník do vápen, proto když se nestane nic mimořádného, zítra podepíšeme smlouvu s dvaadvacetiletým Rusem Nikolajem Komličenkem z FK Krasnodar," dodal v rozhovoru pro ČT sport.

Další posilou by měl být jednatřicetiletý reprezentační gólman Ázerbájdžánu Kamran Agájev. "V národním týmu je jednička," zdůraznil Dufek. "Na těchto přestupech jsme dělali hodně dlouho. Uhrin má kvalitní kádr, ale my jej potřebujeme zdvojit. Jestli chcete hrát na dvou frontách, musíte mít kvalitní dva brankáře. Snažíme se to mužstvo doplnit kvalitně i z jiných zdrojů, nejen z českých," uvedl s poukazem na to, že Boleslav si s největší pravděpodobností zahraje 3. předkolo Evropské ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Šéf Boleslavi: Chceme být nebezpeční pro Spartu i Slavii

Je rád, že česká liga jde díky mohutnému letnímu posilování v mužstvech nahoru. "Nemáme rozpočty jako Slavia, Sparta, ale je to dobrý impuls pro český fotbal. Nedělali jsme žádné překotné změny. Chceme být nebezpeční velkým soupeřům v lize," prohlásil Dufek.

Vyzdvihl především předsedu představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka. "Má přínos na tom, co se v českém fotbale děje. Sparta do toho mohla v minulých letech sáhnout daleko razantněji. Vznikají zajímavé sestavy – Zlín, Liberec budou nepříjemní, Míra Pelta se vrací do fotbalu...," vypočítával Dufek.

Ilustrační foto

Vadí mu jen, že velké investice jdou do zahraničních hráčů a jejich agentů. „Ale poté, co se dělo v českém fotbale, na Fotblaové asociaci ČR a ve volbách o post jejího předsedy, je to správný impuls pro diváky, abychom je dostali na stadion.“

Má radost, že do týmu se vrátil i trenér Uhrin, který nově zastává post generálního manažera a bude stát na lavičce. „Byli jsme s ním dlouhodobě v kontaktu. Třikrát čtyřikrát to bylo na cestě, dostal lepší nabídky v cizině či z české ligy,“ řekl Dufek s tím, že se vyplatilo být trpělivý. „A to vzájemně. Teď si to sedlo, jsem rád, že jsme zvolili tuhle cestu, fanoušci Uhrina uznávají.“

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články