Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hubáček ukončil profesionální kariéru. Ve Zlíně ale zůstane, pomůže Grygerovi

Zlín - David Hubáček už další start v nejvyšší české fotbalové soutěži nepřidá. Ve čtyřiceti letech se rozhodl ukončit profesionální kariéru, v jejímž průběhu nastoupil v dresu Zlína a Slavie do 309 ligových zápasů a po dvou mistrovských titulech se v závěru dočkal i zisku Českého poháru. Ve Zlíně však zůstane, kde bude pokračovat jako funkcionář po boku Zdeňka Grygery.

David Hubáček
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Roky nejdou zastavit. Sice mě zdravotně nic nebrzdí, ale přece jen: mládí vpřed," řekl Hubáček. "Už před rokem jsem byl připravený na to, že může nastat konec. Jsem rád, že jsem si mohl kariéru natáhnout co nejdéle. Po čtyřicítce není místo na sentiment, vrcholový sport se ubírá jiným směrem," dodal.

Zlínský rodák rozdělil kariéru mezi rodné město a Slavii, za kterou hrál v letech 2005 až 2013. Byl u největších úspěchů sešívaných, když se Slavií získal dva tituly a zahrál si i Ligu mistrů.

Poslední čtyři roky strávil opět ve Zlíně, kde sice už v této sezoně tolik nenastupoval, i tak ale byl u největšího úspěchu klubu v podobě triumfu v Českém poháru a postupu do základní skupiny Evropské ligy. Tu si už nezahraje, měl by u toho ale být jako funkcionář.

"Měl bych být pravou rukou sportovního manažera Zdeňka Grygery, ale o úplných detailech jsme se ještě nebavili. Jde o to, že budu k dispozici jak vedení, tak týmu," dodal Hubáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články