Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Na srazu Sparty se hlásil i Rosický, do přípravy se zapojí později

Praha - Na startu letní přípravy fotbalistů pražské Sparty se hlásil také záložník Tomáš Rosický. Ten dlouhodobě bojuje se zdravotními problémy. Nový trenér mužstva Andrea Stramaccioni s ním každopádně počítá, Rosický se podle něj zapojí do přípravy později.

Rosický se loni vrátil do Sparty po dlouholetém angažmá v Arsenalu, ale kvůli neustálým zdravotním problémům odehrál pouhých 19 minut. "S Tomášem jsem mluvil. Je to legenda a nemluvím jen o tom, jaký je hráč, ale i jaký je člověk," prohlásil italský jednačtyřicetiletý trenér.

"Chápu ho, že nechce končit kariéru zraněný a cením si toho, jak bojuje," uvedl Stramaccioni k rekonvalescenci bývalého reprezentačního kapitána. "Každý mu chce pomoct, proto nezačne přípravu s týmem, abychom to neuspěchali. Radši ho budu mít k dispozici za měsíc než teď, kdy by se třeba zase mohl zranit," přidal.

Rosický se na konci března podrobil operaci achilovky, s níž má dlouhodobé problémy. Kvůli neustupujícím potížím, na které konzervativní léčba nezabírala, se rozhodl pro radikální řešení. O návrat se chce pokusit na začátku příštího ročníku. "Je to jako v životě - pokud je naděje, člověk o ni musí bojovat. Já to ještě jednou prostě musím zkusit. Odmala jsem tu vyrůstal a synonymem sparťanství pro mě bylo nevzdávat se," uvedl Rosický.

Rád by si ještě splnil jeden vytoužený sen - dostat Spartu zpátky do Ligy mistrů. "Sparta je moje konečná stanice, a tak to mělo vždy být. Chci se jen snažit o to, aby to skončilo dobře. Mojí velkou motivací je dostat Spartu zpátky do Ligy mistrů. I proto se chci vyléčit," dodal Rosický.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články