Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Baník v první lize už nepovede Petržela

Ostrava – Fotbalisty Ostravy po postupu do první ligy už nebude trénovat Vlastimil Petržela. Stane se poradcem majitele klubu. O novém kouči Baník jedná, vedení chce mít jasno nejpozději před začátkem letní přípravy 19. června.

"Celá sezona pro mě byla velice vyčerpávající. V týdnu jsme si sedli s majitelem a dohodli se na tom, že se přesunu do trošku jiné pozice. Je to pro mě něco nového, ale těším se, že si vyzkouším trochu jinou roli a naše spolupráce s Baníkem bude pokračovat," prohlásil Petržela.

Zkušený kouč během roku a půl zažil s Ostravou sestup z první ligy i opětovný návrat mezi elitu. "Pan Petržela přišel do Baníku ještě za minulého vedení, a teď, po půldruhém roce jakéhosi překlenovacího období, končí jedna etapa. My cítíme, že bychom se rádi vydali malinko jiným směrem, současně bychom ale chtěli erudici a zkušenosti pana Petržely dále využívat ve prospěch klubu," uvedl sportovní ředitel klubu Dušan Vrťo.

Nového trenéra Baník zatím nemá. Podle některých informací patří k horkým kandidátům na uvolněné křeslo dosavadní kouč druholigového Znojma Radim Kučera. Spekuluje se, že by mohl být ve hře i návrat Martina Svědíka z Mladé Boleslavi. Mezi volnými trenéry je Roman Pivarník, o kterého má ale zájem Jihlava.

"Čas nás aktuálně nějak netlačí. Máme tři týdny do začátku přípravy, kterou už pochopitelně nový trenér zahájí. V tomto mezidobí chceme přivést nového kouče," uvedl Vrťo.

Zdroj
ČTK, fcb.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články