Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Baroš řeší budoucnost, Latka v Liberci skončil

Liberec - Vedení fotbalového Liberce čeká, jak se rozhodne naložit s pokračováním své kariéry Milan Baroš. Zkušený útočník zatím jasně neřekl, zda na severu Čech zůstane. Kdo naopak Liberec opustil, je obránce Martin Latka. Ve Slovanu už nebudou působit ani stoper Jan Polák a záložník Egon Vůch, opce byla uplatněna na obránce Jana Mikulu.

Pětatřicetiletý druhý nejlepší střelec reprezentační historie zamířil do Liberce vloni z Mladé Boleslavi a vyprší mu roční smlouva. "U Baryho je to jednoduché. Z naší strany bychom byli stoprocentně rádi, kdyby s námi pokračoval. Sám si to ale chce rozmyslet, uvidíme, jak to dopadne. Je to podle mě otázkou následujících týdnů," mínil Nezmar.

Jasno není ani ohledně setrvání brankářské jedničky Slováka Martina Dúbravky. "Přicházel s tím, že potřeboval chytat, my zase potřebovali brankáře do Evropské ligy. Byli bychom rádi, kdyby pokračoval, nicméně dá se počítat s tím, že bude pomýšlet výš. Počítáme s možností jeho odchodu, ale pokud si to vyhodnotí, že pro něj bude nejlepší, když zůstane, budeme jen rádi," dodal Nezmar.

Latka přišel do Liberce vloni v srpnu po konci ve Slavii. Se Slovanem podepsal roční smlouvu, kterou klub s dvaatřicetiletým hráčem neprodlouží. Zkušený obránce prakticky celé jaro promarodil a v druhé polovině sezony odehrál jen tři ligové zápasy.

"Vzhledem ke zdravotním problémům neodehrál tolik, kolik by si asi přál, a sám přišel s tím, že by skončil už dřív. Chtěli jsme však, aby zůstal i ve zbytku sezony součástí kabiny, kde byl platným členem," řekl sportovní ředitel Jan Nezmar.

Liberecký brankář Martin Dúbravka
zdroj: ČT4 autor: Vostárek Josef

Severočeši se rozloučili také s osmadvacetiletým stoperem Polákem, který do Slovanu zamířil na výpomoc v průběhu jarní sezony. Končí i záložník Vůch, na něhož Liberec po vypršení hostování neuplatnil opci. Domovská Plzeň ho nejspíš pošle do Kazachstánu.

Opci naopak Liberec využil na pravého obránce Mikulu, který patří Slavii. "Odehrál tu výborné jaro. Věřím, že se vše administrativně dotáhne v nejbližších dnech a Mikula nastoupí do přípravy jako náš hráč," uvedl Nezmar na adresu pětadvacetiletého obránce, jenž v Liberci strávil na hostování jaro.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články