Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fotbalové lize hrozí, že přijde o sponzora ePojisteni.cz, odchod zvažuje i CEFC

Praha - Jako titulární sponzor vstoupila společnost ePojisteni.cz do nejvyšší české fotbalové soutěže loni v červenci a ani ne po roce už je pomalu na odchodu. Vedení firmy se podle informací Aktualne.cz rozhodlo odstoupit od smlouvy, protože mu vadí dotační aféra Miroslava Pelty, resp. Fotbalové asociace ČR.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v síti Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

První česká fotbalová liga sehnala sponzora horko těžko těsně před startem sezony 2016/17, kdy ji už v sezoně předchozí opustil jiný titulární sponzor - společnost Synot.

Elitní česká soutěž tak následně vešla v povědomí coby ePojisteni.cz liga. Smlouva byla původně uzavřena na dva roky. Jenže teď se zdá, že oboustranně kladně hodnocenému partnerství je konec.

Rozhodnutí společnosti, která svým klientům nabízí internetový srovnávač nabídek povinného ručení, je podle dobře informovaného zdroje Aktualne.cz nevratné. Důvodem má být aféra okolo rozdělování státních dotací pro sport, za níž je nejen stále ještě předseda FAČR Miroslav Pelta ve vazební věznici.

Nové logo první fotbalové ligy
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Na smlouvě, která začne platit od přespříští sezony, se však nic nemění. Sázková kancelář Fortuna se v sezoně 2018/19 stane titulárním sponzorem české nejvyšší soutěže, ale i reprezentace a partnerem celého českého fotbalu.

Podle vedení FAČR a ligy se bude jednat o největší českou sportovní smlouvu v historii. Do fotbalu by společnost během šesti let měla napumpovat stovky milionů. Že by však Fortuna vstoupila do nejvyšší soutěže už o sezonu dříve, se zdá být nereálné.

Zato reálně horzí, že český fotbal přijde o dalšího významného sponzora, čínskou společnost CEFC, které patří Slavia. Dlouho se spekulovalo, že právě Číňané budou ligu sponzorovat, nakonec podpořili FAČR a reprezentaci. Nyní však jejich zástupce Jaroslav Tvrdík varoval, že pokud páteční volba vedení FAČR upevní moc místopředsedy Romana Berbra, CEFC se stáhne.

"Jestliže bude v pátek zvoleno Berbrovo vedení FAČR, CEFC bude v pondělí firmu ePojisteni.cz v jejím kroku ukončení partnerství následovat," napsal dnes Tvrdík na twitteru.

Zdroj
ČT sport, aktualne.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články