Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sparta hlásí první posilu, na Letnou míří Vukadinovič ze Zlína

Praha - Fotbalisty Sparty posílí srbský záložník Vukadin Vukadinovič, který přestoupil ze Zlína. Šestadvacetiletý hráč podepsal na Letné smlouvu na tři roky.

Vukadin Vukadinovič
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

"Je to super pocit. Sparta je největší klub v Česku a já jsem moc rád, že o mě projevil zájem," řekl Vukadinovič. Zájem o něj měly i jiné kluby včetně mistrovské Slavie, která ho chtěla angažovat už v zimě.

"Sparta byla velice konkrétní a jednala rychle. To mě zaujalo jako první. A samozřejmě, je to top klub v Česku. Cítil jsem se na to, že se můžu posunout výš, a Sparta je ta správná volba. Věřím, že se tady dokážu prosadit," uvedla nová posila.

Vukadinovič, jehož bratr Miljan působí v Mladé Boleslavi, přišel do Česka v roce 2009 a hrál za Sezimovo Ústí. Následně přestoupil do Jablonce. Po hostováních na Žižkově a ve Slavii zamířil v roce 2015 do Zlína, kde se vypracoval mezi nejlepší hráče ligy. Vydařil se mu zejména podzim právě skončeného ročníku. Na jaře sice šla po neúspěšných jednáních o přestupu jeho výkonnost dolů, i tak nasbíral celkem tři góly a osm asistencí. Zlínu pomohl vyhrát domácí pohár a postoupit do Evropské ligy.

"Teď mám novou motivaci. Těším se jak na přípravu, tak na sezonu. Tady je to o něčem jiném. Věřím, že se prosadím. Česky rozumím velmi dobře, takže věřím, že se rychle adaptuju. Většinu kluků znám ze hřiště, dobře znám Karavajeva. Věřím, že mě kluci přivítají dobře a vzájemně si budeme pomáhat," řekl Vukadinovič, který dosud v české lize odehrál 85 utkání a zaznamenal osm gólů a 12 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články