Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Potvrzeno. Trenér Stramaccioni podepsal se Spartou dvouletou smlouvu

Praha - Fotbalová Sparta potvrdila příchod italského trenéra Andrey Stramaccioniho. Bývalý kouč Interu Milán, Udine a Panathinaikosu Atény podepsal smlouvu na dva roky. Na lavičce nahradí Petra Radu, pod kterým letenský celek obsadil v ligové tabulce třetí místo.

Andrea Stramaccioni
zdroj: Twitter autor: AC Sparta Praha

"Trenéra doplní v nově se tvořícím realizačním týmu spolupracovníci z Itálie, zároveň bude mít možnost navázat spolupráci i s členy toho současného," uvedla Sparta na klubovém webu. Podle italských médií by si měl Stramaccioni ročně vydělat 1,5 milionu eur (zhruba 40 milionů korun).

Jednačtyřicetiletý Stramaccioni je pro Spartu už pátým trenérem za poslední rok. Sezonu odstartoval Zdeněk Ščasný, kterého v září nahradil David Holoubek. Do jara vstoupil tým pod vedením sportovního ředitele Tomáše Požára a od března se mužstva ujal bývalý reprezentační kouč Rada.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta představila trenéra Stramaccioniho

Sparta sobotní remízou 1:1 se Slováckem zakončila nepovedenou sezonu. Do ní sice vstoupila jako papírový favorit, ale opět se nedokázala probojovat do Ligy mistrů. V domácí soutěži obsadila až třetí místo se ztrátou deseti bodů na druhou Plzeň a dvanácti na první Slavii a čeká ji pouze předkolo Evropské ligy.

Stramaccioni bude čtvrtým zahraničním trenérem v české lize vyjma koučů ze Slovenska. V roce 1994 vedl Spartu Němec Jürgen Sundermann, v Příbrami působil Massimo Morales z Itálie a Slavii v roce 2014 trénoval Nizozemec Alex Pastoor.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články