Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slávisté se dočkali, Plzni nestačila ani výhra nad Jihlavou. Do kvalifikace EL jde Boleslav

Praha ‒ Závěrečné kolo první fotbalové ligy rozluštilo poslední hádanky včetně mistrovského titulu. Slavii dovedla na mistrovský vrchol jasná výhra nad Brnem, Plzni tak nestačilo ani vítězství nad Jihlavou 2:0. Třetí skončila Sparta a na čtvrté příčce se i přes vysokou porážku v Liberci udržela Mladá Boleslav, která si tak zajistila kvalifikaci Evropské ligy. Do druhé ligy spadly Hradec Králové a Příbram.

Radující se fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavia Praha ‒ Brno 4:0

Slávisté zvládli poslední krok na cestě k titulu, po vysokém vítězství 4:0 nad Brnem tak mohou začít slavit. Skóre zápasu otevřel Frydrych, po něm se dvakrát trefil Tecl a závěrečnou branku obstaral povedenou střelou Ngadeu. Sešívaní dosáhli na mistrovský pohár po osmi letech, počtvrté v samostatné lize.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/355238-slavia-na-strahove-rozstrilela-brno-4-0-a-po-osmi-letech-dosahla-na-titul/)

Plzeň ‒ Jihlava 2:0

Plzeňští fotbalisté splnili svou úlohu a porazili Jihlavu, moc radosti ale nemají. Navzdory získaným třem bodům totiž ligový titul slaví na Slavii, která v konečné tabulce získala o dva body více. O výhře Plzně rozhodli Bakoš a Poznar. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/355252-plzen-muze-slavit-vyhru-nad-jihlavou-titul-ale-nikoliv/)

Hradec Králové ‒ Bohemians 1905 1:0

Zápas, v němž už šlo jen o čest, rozhodl v závěru gólem František Čech. Hráči sestupujícího Hradce Králové i pražských Bohemians, kteří až v závěru soutěže získali jistotu setrvání mezi elitou, se dlouho marně snažili vymyslet na soupeře akci, která by přinesla gól, až se trefil osmnáctiletý stoper domácího týmu a utkání skončilo 1:0. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/355253-hradec-se-rozloucil-s-elitni-spolecnosti-vitezstvim/)

Karviná ‒ Jablonec 0:2

Karviná marně doufala, že jí pomůže kouzlo stadionu. Hostující Jablonec dvěma góly Martina Doležala rozhodl utkání, v němž už šlo hlavně o to potěšit diváky a udržet si prestiž, protože oba celky už před zápasem byly od pohárů i od sestupu daleko.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/355251-jablonec-vydoloval-v-karvine-tri-body/)

Faulovaný Milan Baroš z Liberce a Lukáš Pauschek z Mladé Boleslavi.
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Radek Petrášek

Liberec ‒ Mladá Boleslav 4:0

Jednoznačného vítězství se na konec sezony dočkali liberečtí fotbalisté. Ve 30. kole porazili hosty z Mladé Boleslavi 4:0, když se dvakrát prosadil Baroš a po jedné brance přidali Kerbr a Potočný. Liberec tak v tabulce obsadil osmou příčku, Boleslav skončila čtvrtá.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/355250-liberec-na-zaver-ligy-roznesl-boleslav/)

Příbram ‒ Zlín 0:2

Na dobré vlně zakončili sezonu zlínští fotbalisté. V závěrečném duelu porazili sestupující Příbram 2:0, a udrželi tak šestou příčku v tabulce. O výhře rozhodli Bartolomeu a Vukadinovic.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/355256-vitezove-poharu-ze-zlina-uzavreli-sezonu-vyhrou-nad-pribrami/)

Slovácko ‒ Sparta 1:1

Smírně remízou se s ligovou sezonou rozloučily celky Slovácka a Sparty. Hosté z Prahy vedli po brance Juliše, Slovácko ale zareagovalo díky Šumulikoskimu. Spartě patří v konečné tabulce třetí příčka, Slovácko je jedenácté.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/355254-sparta-ligovou-sezonu-zakoncila-remizou-na-slovacku/)

Teplice ‒ Dukla Praha 0:1

Tepličtí fotbalisté nedokázali udělat svým fanouškům na závěr sezony radost a podlehli hostům z Dukly. O jejich výhře rozhodla Preislerova přesná trefa až ze čtvrté minuty nastavení.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/355255-teplicim-utekla-domaci-remiza-s-duklou-az-ve-ctvrte-minute-nastaveni/)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články