Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Klokani pykají za fanoušky, kteří slovně napadali Slavii. Pokutu dostala i FAČR

Praha - Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila Bohemians 1905 pokutu 120 tisíc korun za nezvládnuté pořadatelství v utkání 27. kola se Slavií. Za stejný prohřešek při finále domácího poháru MOL Cupu v Olomouci mezi Opavou a Zlínem dostala pokutu 75 tisíc korun Fotbalová asociace ČR jako pořadatel utkání a potrestány byly i oba kluby.

Slavící fotbalisté a fanoušci Bohemians
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Bohemians pykají za to, že ve vršovickém derby nezabránili použití pyrotechniky v sektorech domácích i hostujících fanoušků. Příznivci domácích navíc skandovali hanlivý pokřik "Jude Slavie" a v 41. minutě byl přerušen zápas asi na dvě minuty kvůli potyčce několika diváků na tribuně.

FAČR za nezvládnutí pořadatelské služby nepyká poprvé. Před čtyřmi lety po finále poháru v Chomutově mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví udělila disciplinárka asociaci pokutu 200 tisíc korun. Jelikož by však tehdy FAČR platila sama sobě, doporučila komise výkonnému výboru dát peníze do fondu na pomoc povodněmi postižených klubů.

Fotbalisté Fastavu Zlín slaví postup do finále MOL Cupu
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Nyní už disciplinárka spadá pod LFA, která od minulého roku řídí profesionální soutěže. FAČR má podle komise jako pořadatel po pohárovém finále v minulém týdnu v Olomouci zodpovědnost za pronesení a používání pyrotechniky oběma tábory fanoušků a za to, že nezabránila v 80. minutě vniknutí diváka na trávník.

"Disciplinární komise shledala, že v rámci finále k objektivnímu porušení disciplinárního řádu došlo. Ale vzhledem k náročnosti utkání, které bylo zvládnuto dobře, se rozhodla udělit tresty na samé dolní hranici," uvedl předseda disciplinárky Richard Baček.

Zlín i Opava dostaly za výtržnosti fanoušků při finále pokutu 50 tisíc. O deset tisíc korun více musí zaplatit Karviná za porušení pořadatelských povinností v ligovém utkání se Spartou a stejně vysoký trest čeká i na letenský klub za použití pyrotechniky hostujícími příznivci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články