Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Naděje na titul žije. Plzeň v posledních vteřinách zastavila mistrovské oslavy Slavie

Brno – Do konce zápasu na stadionu na Srbské chyběly jen minuty a Plzeň stále nemohla prolomit své trápení proti Brnu. Viktoria se nedostávala do šancí, naopak za domácí se dvakrát trefil Řezníček, ale z odpískaného ofsajdu. Nakonec ale Západočechy stejně jako před týdnem zachránil svou trefou Krmenčik, díky jehož gólu nakonec Plzeň zvítězila 1:0.

Milan Petržela v diskusi se sudím v utkání s Brnem
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Brňané se snažili v úvodu o aktivní hru, záměr jim ale dlouho nevydržel. Jedinou vážnější šanci měl Řezníček, s jeho střelou si ale brankář Bolek snadno poradil.

Plzeň postupně získala územní převahu, která ale nevedla do šancí. Za celý první poločas Viktoria se před důraznou obranou soupeře neprosadila a brněnskou branku neohrozila. Zůstalo jen u náznaku šance. Ve 12. minutě po Hubníkově centru Krmenčík hlavou vysoko přestřelil, o čtyři minuty později Petrželův centr přistál v Melichárkově náruči.

Plzeňský trenér Bečka musel už ve 36. minutě sáhnout k první změně v sestavě. Po souboji s Řezníčkem ve středu hřiště se zranil stoper Hejda, kterého nahradil Matějů. Těsně před přestávkou zahrozil Bakoš, jehož střela z trestného kopu ale minula branku.

Po změně stran Plzeň zrychlila hru a také zpřesnila kombinační souhru. Získala ještě výraznější územní převahu, s hrou do plné obrany si ale příliš nevěděla rady. Ve 49. minutě po Pilařově centru z levé strany hlavičkoval z úhlu Matějů, který ale Melichárka nepřekonal. O pět minut později Krmenčík hlavičkou netrefil branku.

Zbrojovka spoléhala jen na brejky. V 58. minutě zachránil situaci za cenu žluté karty brankář Bolek, jenž po vyběhnutí před trestné území fauloval Přichystala. Jelikož ale nešlo o vyloženou šanci, sudí vytáhl jen žlutou kartu.

Trenér Bečka se pokusil oživit neproduktivní hru svých svěřenců zařazením Kopice a Poznara. V závěru plzeňský tlak ještě zesílil. V 83. minutě po rohovém kopu Hájek těsně minul branku. Nervózně hrající hosté se prosadili až v 90. minutě, když únik Kopice po pravé straně proměnil Krmenčík a udržel naděje Plzně na obhajobu titulu.

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka: 90. Krmenčík. Rozhodčí: Orel - Dobrovolný, Antoníček. ŽK: Zavadil, Šural - Hořava, Pilař, Bakoš, Bolek. Diváci: 6158.

Brno: Melichárek - Šural, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Polák, Zavadil - Přichystal (85. Litsingi), Tašči, Lutonský - Řezníček. Trenér: Habanec.
Plzeň: Bolek - Hubník, Hejda (39. Matějů), Hájek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (71. Poznar), Bakoš (55. Kopic), Pilař - Krmenčík. Trenér: Bečka. 

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "První půlhodina byla náročná. Plzeň musela hrát na vítězství. Věděli jsme, že bude spoléhat na riziko při obraně jeden na jednoho. S tím jsme se počastovali dobře. Chtěli jsme hrát v bloku, který nám umožňoval brejkové situace. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že bude náš blok ještě hlubší. Z něho jsme mohli chodit do otevřených prostor po stranách. Ale nedotáhli jsme šance do konce. Gólové příležitosti měli Řezníček a v závěru zápasu mohl skórovat Tašči. Když jsem chtěl těsně před koncem zápasu střídat, tak Plzeň rychle rozehrála míč. Ze situace, která by se neměla stávat, se soupeř dostal do rozhodující akce a dal nám gól. Minimálně remízu jsme si dnes zasloužili."
Zdeněk Bečka (trenér Plzně): "Jsme především rádi, že jsme utkání zvládli a zůstali až do posledního kola v boji o titul. Věděli jsme, že to nebudeme mít s Brnem, které je v domácím prostředí velice silné, jednoduché. Tady se nám hraje vždycky špatně. Navíc domácí mohli hrát uvolněně s pocitem, že jsou zachráněni. V první půli jsme byli zbytečně nervózní, zkazili jsme hodně přihrávek. Asi pod dojmem, že potřebujeme a musíme vyhrát. Ve druhém poločase jsme se vrhli více do útoku a Brno nás mohlo dvakrát z rychlých protiútoků potrestat. Naštěstí jsme tyto brejky přežili a podařilo se nám v závěru vstřelit gól. Myslím si, že naše výhra byla zasloužená." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články