Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zmrhal před rozhodujícím zápasem sezony: Titul je v hlavách. Bojíte se udělat chybu

Praha – Slávisté před sebou mají nejdůležitější zápas sezony. Pokud se chtějí co nejvíce přiblížit prvnímu titulu po osmi letech, musejí v Mladé Boleslavi zvítězit. A odchovanec klubu Jaromír Zmrhal moc dobře ví, co všechno je v sázce. Sešívaní se snaží být v klidu, ale připouštějí i nervozitu.

Slavící Jaromír Zmrhal
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Může to být rozhodující zápas, protože teď rozhodne jakákoliv chyba nebo jakýkoliv gól. Může to dopadnout jakkoliv. Určitě to bude velký zápas a budeme se snažit co nejvíc, abychom získali tři body. Je možné, že tenhle zápas rozhodne, nebo ještě i ten poslední (s Brnem)," řekl Zmrhal.

Slavia mohla v minulém kole odskočit Plzni na rozdíl čtyř bodů, doma s Duklou ale jen remizovala 2:2 a před Viktorií si tak drží dvoubodový náskok. Pražané doplatili na zbytečné chyby v defenzivě.

"Už je to delší dobu o hlavách. Ten boj o titul, bojíte se udělat chybu. Trenér se nás snaží uklidňovat, to se snažil vždycky držet nás při zemi. Všichni se snažíme uklidnit, protože víme, že se nám tolik nepodařil zápas s Duklou, kdy jsme neproměnili šance," uvedl Zmrhal.

"Doufáme, že ty šance v Boleslavi proměníme. S klukama jsme se o tom bavili, že se nám teď trochu víc daří venku než doma. Měli bychom si vzít příklad z toho, jak jsme hráli na Bohemce, a snažit se předvést takovou hru i v Boleslavi," dodal třiadvacetiletý záložník.

Proti Dukle mohl sám skórovat, ale za stavu 1:0 nezpracoval míč a ze samostatného úniku tak nebylo nic. "Mohl jsem to teď s Duklou rozhodnout, měl jsem tam dvě šance. Takže doufám, že jsem si to schoval, a bylo by dobré, kdybych je teď dal," usmál se Zmrhal, který vstřelil v této ligové sezoně sedm branek a z toho pět na hřištích soupeřů.

Mladá Boleslav v minulém kole remizovala v Plzni 3:3, poté co ztratila vedení 3:0. "Samozřejmě to z pohledu slávisty bylo hezké, že Boleslav remizovala, potřebovali jsme to. Byli bychom raději, kdyby to dotáhla do vítězného konce, ale i tak nám pomohla, tak jsme za to byli rádi. Teď hrajeme u nich a teď se nám zase budou snažit uškodit," uvedl Zmrhal.

Mladá Boleslav totiž hraje o udržení čtvrtého místa, které znamená Evropskou ligu. "Bude to boj, protože jak nám, tak i jim jde o hodně. Oba týmy potřebují výhru, takže to bude dobrý zápas. Nevím, jakou mají atmosféru v kabině, ale asi jsou taky trošku pod tlakem jako my," přemítal Zmrhal.

Tím, že je v sestavě posledním slávistickým odchovancem a zažil i nedávné horší časy, si současné umístění dvojnásob užívá. "Teď celé to období je pro mě nejlepší. Všichni mají radost z toho, že hrajeme dobře. Ale zároveň je to i velká zodpovědnost. Všichni to chceme, vyhrávat každý zápas i být takhle nahoře. Při posledním titulu (v roce 2009) jsem končil v žácích, z vedlejší umělky jsem to sledoval. Je pěkné u toho teď být, ale ještě ho nemáme," dodal s úsměvem.

Uložit

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články