Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vachoušek po sezoně končí s fotbalem

Teplice – Po celých 19 letech od svého debutu v nejvyšší soutěži řekne profesionálnímu fotbalu 27. května definitivně sbohem. Dlouholetý kapitán fotbalistů Teplic Štěpán Vachoušek po sezoně ukončí profesionální kariéru. Sedmatřicetiletý záložník se rozloučí s fanoušky v domácím zápase s Duklou Praha.

V roce 2002 přestoupil Vachoušek z Teplic do Slavie za 35 milionů korun, což tehdy byla rekordní částka mezi českými kluby. Ofenzivní záložník poté působil v Marseille a Austrii Vídeň. V roce 2008 se vrátil do mateřského teplického celku, kde až na krátké hostování ve Spartě vydržel dodnes. Rodák z Duchcova v české lize zasáhl do 315 zápasů a vstřelil 48 gólů.

Reprezentaci do 21 let Vachoušek v roce 2002 dovedl k titulu mistrů Evropy. Za seniorský národní výběr odehrál 23 utkání a dal dvě branky, byl také u zisku bronzových medailí na Euru 2004.

Rozlučkové utkání bude zdarma

Vstup na závěrečné ligové utkání s Duklou budou mít všichni fanoušci zadarmo, připraveny budou další doprovodné akce. "Doražte všichni na můj poslední zápas v kariéře, těším se, že se budu moct rozloučit s fanoušky na Stínadlech, tak ať je vás tu co nejvíce," řekl Vachoušek.

Zdroj
ČTK, fkteplice.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články