Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Teplice jdou do finále sezony bez velké opory. Krobovy asistence jsou neuvěřitelné, říká Šmejkal

Teplice – Do klíčových posledních dvou zápasů sezony, kde se rozhodne, zda si zahrají v evropských pohárech, či ne, jdou Teplice bez jedné ze svých největších opor. Nejlepší nahrávač sezony Jan Krob s dvanácti asistencemi si po osmé žluté kartě už v letošním ročníku nezahraje. Odchovanec Sparty si přesto myslí, že karta byla zasloužená.

Jan Krob z Teplic se raduje s Jakubem Horou
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Vydržel jsem se sedmi kartami hrát pár zápasů a nakonec to vyšlo takhle blbě, že mám po sezoně. Karty k fotbalu patří, ale na jaře tam byly dvě zbytečné. Do další sezony to musím zmírnit, protože osm karet je dost," připustil Krob.

Osmou kartu dostal, když na útočné polovině fauloval Milana Jiráska. S rozhodčím se ani nehádal, protože cítil, že soupeře ošklivě trefil. "Byl tam míč do šprajcu a Jiras tam byl dřív. Přejel jsem ho nepříjemně. Mohu být rád, že jsem nedostal rovnou červenou. Sudí chvíli váhal, asi věděl, že to bude moje osmá. Ale byla oprávněná," uznal.

Pro Kroba to bylo o to nepříjemnější, že Jirásek je jeho kamarádem z doby, kdy také hrával za Teplice. "Jirasovi jsem se hned omlouval. Snad budeme dál kamarádi a nebude mě chtít trefit míčkem, až zas spolu půjdeme na golf," dodal třicetiletý odchovanec Sparty.

Proti Bohemians však stihl přidat svou dvanáctou asistenci v sezoně, když ve 41. minutě z rohu nacentroval na hlavu stopera Michala Jeřábka. Upevnil si tak vedení v tabulce nahrávačů, kde má o tři asistence více než Milan Petržela z Plzně a Josef Hušbauer ze Slavie. Lepší byl za posledních pět sezon jen Bořek Dočkal, který v ročníku 2013/14 nasbíral 19 gólových přihrávek.

"Byla to má dvanáctá asistence a také poslední v této sezoně. Jsem ale hlavně rád za tři body, protože Bohemka kousala a byl to těžký soupeř. Ale zvládli jsme to a dostali jsme v boji o čtvrté místo Mladou Boleslav pod tlak. To byl dnes náš cíl. Třeba by je mohlo potrestat to jejich zaváhání v Plzni. Teď se nám daří, tak si poradíme i s absencemi. Všichni víme, že se ještě může stát zázrak a můžeme se dostat do pohárů," dodal Krob.

Nad absencí Kroba přemítal také kouč Daniel Šmejkal. Jeho svěřence totiž čekají poslední dva zápasy sezony, ve kterých si mohou Teplice zajistit účast v evropských pohárech. Na čtvrtou Mladou Boleslav ztrácejí jen dva body, navíc Středočechy ještě čeká těžký domácí duel se Slavií.

"Hrozba žlutých karet nad námi visela dlouho a padlo to dnes. Musíme si s tím poradit. Máme týden na to, abychom něco vymysleli. Navíc Ljevakovič má odraženou patu, špatně tam došlápl, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Kdo bude bez Kroba nahrávat na góly? To je dobrá otázka. Uvidíme, věřím, že ho ostatní nahradí. Krob má ale 12 asistencí, což je skoro neuvěřitelné," chválil svého svěřence Šmejkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články