Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Titul má opět v rukou Slavia, Plzeň selhala v Jablonci

Praha – Boj o titul zažil další zvrat. Zpět do čela ligy se dostala Slavia, která si v neoblíbeném derby v Ďolíčku poradila s Bohemians 3:1 a vede ligu o dva body před Plzní. Viktoria naopak nečekaně ztratila body v Jablonci, když už vedla 2:0, po přestávce ale Severočeši dokázali srovnat na 2:2. Další nepřesvědčivý výkon předvedla Sparta, přesto dokázala díky brance Davida Lafaty zvítězit nad Liberecem.

Slavící Jaromír Zmrhal
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Bohemians - Slavia 1:3

Slavia se už poněkolikáté během jara dostala zpět do čela ligové tabulky. V Ďolíčku, kde předtím za posledních sedmnáct let vyhrála jen jednou, porazila Bohemians 3:1, když předvedla jeden z nejlepších výkonů na jaře. Titul je tak opět v rukou sešívaných, za které se trefili Mingazov, Zmrhal a Sýkora. Slavia tak vede ligu o dva body před Plzní, Bohemians zase potřetí v řadě prohráli a nadále se tak musejí strachovat o záchranu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/353557-slavia-je-znovu-zpatky-na-prvnim-miste-v-derby-si-poradila-s-bohemians)

Jablonec - Plzeň 2:2

Před týdnem obrali o body pražskou Slavii, tentokrát uhráli remízu s druhým aspirantem na mistrovský titul - plzeňskou Viktorií. Fotbalisté Jablonce sice po prvním poločase prohrávali 2:0, když dvakrát přesně zamířil Ivanschitz. Ve druhé půli však během pěti minut vyrovnal střídající Doležal. Západočeský celek se tak propadl na druhé místo, když Slavia porazila Bohemians 1905.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/353507-plzen-na-strelnici-ztratila-jablonec-vydrel-cennou-remizu)

Sparta Praha - Slovan Liberec 1:0

K dokonalosti měl výkon Sparty hodně daleko, přesto si Letenští dokázali na domácím pažitu poradit s nebezpečným Libercem, když díky brance Davida Lafaty zvítězili 1:0. Tři kola před koncem soutěže si tak sparťané upevnili třetí místo v tabulce a dělí je bod od zajištění účasti v kvalifikaci Evropské ligy. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/353705-lafata-vystrelil-sparte-hubene-vitezstvi-proti-liberci/)

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta Praha - Slovan Liberec

Hradec Králové - Teplice 0:2

Jarní tažení teplických fotbalistů za účastí v předkole Evropské ligy pokračovalo i na půdě sestupem ohroženého Hradce Králové. Severočeský celek zvítězil 2:0 zásluhou gólů Vošahlíka s Vaněčkem, kteří překonali domácího brankáře Ottmara během druhé půle. Vzhledem k porážce Zlína si pojistili páté místo, Hradec zůstává patnáctý. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/353703-teplice-nezavahaly-v-hradci-a-nadale-bojuji-o-poharovou-evropu/)

Zbrojovka Brno - Fastav Zlín 2:0

Fotbalisté Brna porazili Zlín 2:0 a výrazně se přiblížili k záchraně. Na předposlední Hradec Králové mají tři kola před koncem soutěže osmibodový náskok. Oba góly vstřelila Zbrojovka hlavou, v závěru prvního poločasu otevřel skóre Jakub Řezníček a druhou branku přidal v 67. minutě Petr Pavlík. Brno doma v lize bodovalo se Zlínem posedmé za sebou. 

 REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/353707-fotbaliste-brna-po-vyhre-2-0-nad-zlinem-nakrocili-k-zachrane/)

Dukla - Příbram 3:1

Dukla nepřipustila jakékoli zaváhání a proti neoblíbenému soupeři z Příbrami uspěla po výhře 3:1. Pražané v nejvyšší soutěži porazili Středočechy po šesti zápasech a poprvé od roku 2013 v neúplné tabulce poskočili na osmé místo. Na Julisce vstřelil dva góly Jan Holenda, jednou se trefil Slovák Frederik Bilovský, na 1:1 vyrovnal Jan Suchan.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/353451-pribram-nestacila-na-duklu-a-zustava-na-dne)

Slovácko - Karviná 1:1

Slovácko se přehouplo přes hranici třiceti bodů, a pokud se nestane nic neočekávaného, s největší pravděpodobností si zajistilo záchranu v první lize i pro další sezonu. V utkání s Karvinou remizovalo 1:1, když na úvodní gól Havlíka krátce po změně stran odpověděl Jovanovič.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/353582-slovacko-si-rozdelilo-body-s-karvinou-a-zachranu-ma-prakticky-jistou)

Mladá Boleslav - Jihlava 3:1

Čtyřbodový náskok na čtvrtém místě zůstal Mladé Boleslavi, která v domácím prostředí dokázala obrátit duel se sestupem ohroženou Jihlavou. Na gól Ikauniekse reagoval ještě do poločasu Železník, v druhé půli přidali další branky Mareš s Přikrylem. Jihlava venku nevyhrála už sedmnáctý zápas za sebou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články