Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Sudí Pechanec za chyby tvrdě zaplatil, v této sezoně už si nezapíská

Praha – Rozhodčí Ondřej Pechanec v této sezoně dopískal. Za chyby v sobotním duelu první ligy mezi Bohemians Praha 1905 a Zlínem a ve středečním utkání druhé ligy mezi Varnsdorfem a Sokolovem má pozastavenou delegaci na pět kol. Komise rozhodčích FAČR svým verdiktem vyrovnala maximální trest tohoto ročníku, který v listopadu udělila Martinu Nenadálovi.

Rozhodčí Ondřej Pechanec
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Pechanec se provinil zejména tím, že pro Bohemians v souboji se Zlínem neodpískal dva pokutové kopy. Tým z Vršovic podal proti jeho výkonu oficiální stížnost. "Protestujeme proti dvěma rozhodnutím hlavního rozhodčího Ondřeje Pechance, v obou případech se domníváme, že měl být nařízen pokutový kop," uvedli zástupci Bohemians. "Protest podáváme zejména z toho důvodu, že v obou případech byl rozhodčí Pechanec blízko přestupků a oba nedovolené zákroky musel dobře vidět."

K prvnímu pochybení došlo v 55. minutě za stavu 0:1, kdy podle Bohemians zlínský gólman Milan Švenger nedovoleným způsobem podrazil Dominika Maška. Druhý moment pak přišel ve druhé nastavené minutě stále ještě za stavu 0:1, kdy podle domácích zlínský Josef Hnaníček oběma rukama stáhnul Tomáše Bergera. Zlín vzápětí druhým gólem zápas definitivně rozhodl.

Sudí, který má zatím v lize odpískáno 18 utkání, navíc chyboval i ve středečním duelu druhé ligy mezi Varnsdorfem a Sokolovem. Podle komise nesprávným rozhodnutím o přerušení hry ovlivnil výsledek. Zápas skončil nerozhodně 2:2, domácí ale při vedení 2:1 dostali v 78. minutě míč opět do sítě, v okamžiku gólové střely však rozhodčí zastavil hru kvůli zranění soupeřova hráče.

Trest dostal také Jan Váňa, který si za neodpískanou penaltu v druholigovém duelu mezi Českými Budějovicemi a Ostravou dvakrát nezapíská. Jedno kolo budou stát za pochybení ve spolupráci a špatnou komunikaci Pavel Peřina a Miloš Vitner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články