Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rada před Plzní: Nemám v hlavě to, že bych hrál o budoucnost

Praha – Spekulace trenér Sparty Petr Rada řešit nechce. Vedení klubu údajně začalo v zahraničí hledat nového kouče pro příští sezonu, Rada se tím ale před důležitým zápasem s Plzní zaobírat nehodlá. Myslí jen na nedělní ligový duel, ve kterém chce odčinit ostudnou prohru s Jihlavou.

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Libor Plíhal

"Nevím, o co bojuju. Mám ve Spartě smlouvu na dobu neurčitou, stejně jako ji tady měl každý trenér," řekl Rada. "Nemám v hlavě to, že bych hrál o budoucnost. Snažím se, abychom zvládli posledních šest kol," uvedl osmapadesátiletý kouč.

Dobře ví, že se současným stavem nemůže být vedení spokojeno. Spartě patří v tabulce až třetí místo, na druhou Slavii ztrácí dvanáct a na první Plzeň třináct bodů. "Sparta musí, nebo by měla, hrát každý rok o titul. Třetí místo je pro ni určitě málo," prohlásil Rada.

Do nedělního utkání vstoupí Sparta s vědomím, že i tentokrát bude její duel s Plzní rozhodovat o titulu, tentokrát se to však nebude týkat letenského celku. "Nezajímám se o jiné. Snažíme se, aby Sparta vyhrávala a dostala se na takovou úroveň, na jakou má," uvedl Rada."Ty dva celky, co jsou nahoře, si to musí rozdat mezi sebou a zvládnout svoje zápasy. My musíme hrát sami za sebe, abychom zapomněli na výkon z Jihlavy. I když ten samozřejmě úplně smazat nejde," uvedl Rada.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťané: Plzeň neřešíme, potřebujeme zlepšit náš výkon

Pokuty za chyby nic neřeší

Situaci komplikuje řada zranění a také mizerná forma zbývajících hráčů. Převratné změny ale sparťanský trenér nechystá. "Chyby se stávají a já sám jsem jich během kariéry udělal spoustu, přesto mě trenéři nevyhodili," připomněl zaváhání brankáře Koubka a stopera Holka, po kterém Jihlava rozhodla o vítězství.

"Já v tom jsem stejný. Navíc nejsem ani zastáncem pokut, protože nic nevyřeší. Lepší je si všechno ukázat, aby se to v budoucnu neopakovalo," prohlásil kouč, jemuž budou chybět dlouhodobě zranění Costa, Néstor, Mazuch, Rosický a Frýdek s Hovorkou.

"Teď budeme čekat na poslední dva, tři dny, jestli se dají do kupy hráči, co byli nemocní a v zápase nebyli - Venca Kadlec, Čermák, Hybš. Věřím, že se uzdraví a budeme mít širší kádr a nějaké alternativy," uvedl Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články