Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nový kouč Plzně: Nehráli jsme podle představ. Pomůže týmu Pilař?

Hradec Králové - Trenér Zdeněk Bečka úspěšně zvládl ligovou premiéru v roli hlavního kouče a s fotbalisty Plzně zvítězil 1:0 na hřišti Hradce Králové. Výkon mužstva ale podle něj nebyl ideální. Ještě prý neměl příliš času na případné změny, ale věří, že do dalšího utkání za týden se Slováckem zapracuje s obhájcem trofeje na zlepšení. "Především jsme rádi, že jsme tady zvítězili, protože to jsou hrozně důležité body pro další boj o titul. Hra ale určitě podle našich představ ještě nebyla," řekl nástupce odvolaného Romana Pivarníka. Do tréninku se po dlouhodobém zranění zapojuje záložník Václav Pilař.

Trenéři Zdeněk Bečka a Pavel Horváth
zdroj: ČTK

"Neměli jsme moc času nějakým způsobem podle svých představ přeorganizovat mužstvo. Měli jsme na to dva tři tréninky, teď bude víc času do Slovácka, máme na to týden. Věřím, že to bude lepší, budeme se snažit chyby, které jsme dnes dělali, odstranit. Uvidí se, jak se nám to povede změnit," doplnil šestačtyřicetiletý Bečka, který dělal Pivarníkovi asistenta.

Rezervy vidí hlavně v útočné fázi. "Neříkám, že jsme v defenzivě stoprocentní, ale takové problémy tam nemáme. Chceme zapracovat na tom, abychom byli produktivnější dopředu," uvedl Bečka.

Poslechněte si poslední díl Fotbal fokus podcastu o Plzni a výměně trenérů:

Během utkání v Hradci byl na lavičce velmi aktivní i asistent a klubová legenda Pavel Horváth. "Jsem moc rád, že tam Pavla mám. On ten fotbal vidí úplně jinak. Viděl ho jinak už jako hráč a teď i jako trenér," konstatoval Bečka.

"Jak o tréninkovém procesu, tak o sestavě diskutujeme spolu. Máme s Pavlem hodně podobný názor na fotbal, hodně podobně ho vidíme. Poslední slovo, co se týká sestavy a tréninkového procesu, mám já. Tentokrát jsme se lišili na jednom místě sestavy," řekl Bečka.

Oproti základní sestavě z posledního utkání udělal dvě změny. Martina Chriena nahradil ve středu pole Jakub Hromada a Jana Kopice napravo Milan Petržela. "Milanovi jsme chtěli dát šanci, protože jsme viděli, že chuť má. Neříkám, že byl úplně vynikající, ale co jsme si od něj představovali, to odvedl," dodal Bečka.

Do tréninku se postupně zapojuje záložník Václav Pilař, který dlouhodobě bojuje se zraněním. "Věřím, že v dalším týdnu už bude s námi trénovat na sto procent. Uvidím, jestli v této sezoně do zápasu zasáhne," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články