Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Derby může všechno změnit, vyhlíží už sparťané duel se Slavií

Praha - Po remíze se Zlínem a třetí jarní ztrátě už sice fotbalistům Sparty výrazně utíkají první dvě příčky v tabulce, zatím však neskládají zbraně. Věří, že případná výhra v derby se Slavií za dva týdny by mohla tým pozvednout a zcela změnit nepovedený vstup do druhé poloviny sezony. Zvláště když nový trenér Petr Rada nyní bude mít čtrnáct dnů na práci s týmem.

Radující se sparťané
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Reprezentační pauza nám pomůže. Teď jsme měli pod novým trenérem jen tři dny, teď to bude čtrnáct dní před klíčovým zápasem, který může všechno změnit. Nakopnout nás i fanoušky," řekl záložník Aleš Čermák. "Derby je specifický zápas, a když ho zvládneme, tak nás to může nakopnout až do konce sezony," dodal.

Podobného názoru je i Michal Kadlec. "Na podzim jsme ukázali, že fotbal hrát umíme. Teď je to hlavně o hlavách. Musíme z toho ven. Máme na to dva týdny a pak je derby. Když se nám to povede zvládnout, tak se to může všechno otočit správným směrem," míní zkušený obránce.

Sparta po nedělní prohře v Mladé Boleslavi odvolala trenéry a přivedla zkušeného Radu, který ale zatím ve hře ani v sestavě výraznější změny neudělal. "Za tři dny se toho moc změnit nedá. Trenér se nás snaží hlavně nakopnout, aby nás fotbal zase bavil," popisoval Čermák.

Je nám líto, video expirovalo.
Rada: Jsem trenér a věnuji se hráčům. Ne fanouškům

"Spíše se nás snažil motivovat. Ve fotbale to není tak, že mávnete kouzelným proutkem a najednou budete hrát jak z partesu. Trenér se nás snažil dobře nachystat, ale bohužel je to z naší strany místy křeč," připustil Kadlec. To se projevuje hlavně ve finální fázi, kde hráčům chybí potřebný klid a podruhé za sebou vyšli střelecky naprázdno.

"V závěru jsme hráli přesilovku, ale zbytečně jsme to tam hnali. Mohli jsme si to lépe připravit. Je to škoda, nějaká šance tam byla a chyběl jen kousek, abychom gól dali. Cítíme však, že v pohodě nejsme," hodnotil Čermák. Hráčům navíc nepomáhají ani fanoušci, kteří na ně pískali, na hřiště házeli pyrotechniku a vulgárně uráželi vedení klubu.

"To je všude po světě, že když se nedaří, tak fanoušci nejsou spokojení. Určitě nás to ale nepovzbudí, i když se to snažíme nevnímat," litoval reprezentant do 21 let Čermák. "Je to v hlavách a ani diváci nám nepomohou, když pískají. Když jste v laufu, spadne vám tam cokoli, to teď bohužel nejsme. Musíme kvalitně potrénovat a doufejme, že se to brzy obrátí," dodal Kadlec.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články