Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslav prohloubila sparťanské trápení, výhru 1:0 zařídil Da Silva

Mladá Boleslav ‒ Jediná trefa brazilského obránce Da Silvy rozhodla souboj Mladé Boleslavi s pražskou Spartou. Svěřenci kouče Svědíka měli zejména v prvním poločase více ze hry a Letenské několikrát zachránil brankář Koubek. S gólovou hlavičkou z 68. minuty si však neporadil ani on. Mužstvo z města automobilů poskočilo na čtvrté místo. Sparta zůstává třetí. 

Douglas Da Silva z Mladé Boleslavi se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Sparta se kvůli karetnímu trestu musela obejít bez kapitána Lafaty, kterého v útoku nahradil Václav Kadlec. Pásku po něm převzal záložník Mareček. Také domácí nastoupili bez nejlepšího střelce, protože Chramosta zůstal překvapivě jen mezi náhradníky. Kvůli dohodě klubů nemohl hrát ani Matějovský, jenž v Boleslavi hostuje.

První poločas patřil středočeskému celku. Už v sedmé minutě nepříjemně vystřelil Valenta, ale brankář Koubek si s jeho pokusem schovaným za chumlem hráčů poradil. Hostující gólman předvedl pohotový zákrok i ve 20. minutě, kdy po rychlé akci hlavičkoval Fleišman. Chvíli nato navíc po rohu těsně minul Da Silva.

Pasivní a trápící se Letenští zahrozili ve 30. minutě a po souboji Pauscheka s Konatém upřel rozhodčí Orel hostům penaltu. Záložník z Pobřeží slonoviny navíc neměl daleko k úvodní brance, ale dvě minuty před přestávkou trefil v ideální pozici místo branky pouze Fleišmana.

Trenérský tým Požár-Holoubek poslal do druhého poločasu místo Sáčka s Čermákem dvojici Vácha-Néstor a role se obrátily. Hosté převzali iniciativu, ale dlouho byla jediným výsledkem pouze územní převaha. A tak přišel trest. Koubek zaváhal při vyběhnutí na roh a Da Silva v 68. minutě otevřel skóre.

Deset minut před koncem zkomplikovali hostům cestu za vyrovnáním vlastní fanoušci a kvůli pyrotechnice v jejich kotli byl zápas zhruba na pět minut přerušen. Chuligány hasiči pokropili hadicí a zbytek zápasu se dohrál za přítomnosti policejních těžkooděnců.

Sparta se po vynucené pauze už na nic nezmohla a připsala si druhou jarní porážku. Na třetím místě tabulky tak ztrácí na třetí Plzeň pět a na první Slavii šest bodů. Oba rivalové mají navíc zápas k dobru. Letenský celek se tak musí v boji o poháry dívat už i za sebe, protože čtvrtá Boleslav i pátý Zlín na něj ztrácí čtyři body.

20. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:0 (0:0)

Branka: 68. Da Silva. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Vukadinovič - Šural, Mazuch.

Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Jánoš, Mareš (76. Vukadinovič), Přikryl, Valenta (93. Čmovš), Fabián - Železník (61. Magera). Trenér: Svědík.

Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Hybš - Šural, Sáček (46. Vácha), Mareček, Čermák (46. Néstor), Konaté - V. Kadlec (76. Holzer). Trenér: Požár.

Martin Svědík (trenér Mladé Boleslavi): "Jsem šťastný, ale abych byl upřímný, tak mě mrzí, že výhra přišla až v zápase proti Spartě a ne dřív. Mohli jsme mít více bodů. Do zápasu jsme dobře vstoupili a vytvářeli si šance, které volaly po gólu, což trvalo přibližně do třicáté minuty. Potom jsme naopak nabídli jednu šanci soupeři my. O přestávce jsme si v kabině řekli, že chceme pokračovat dál v tom, čím jsme se prosazovali v prvním poločase. Včasným dostupováním jsme eliminovali ofenzivní sílu Sparty, která se potom často uchylovala k nakopávání míčů, které naši obránci sbírali. Během druhé půle se také projevilo, že jsme za vítězstvím šli důrazněji a s větším odhodláním než soupeř. Nebyla tam větší herní kvalita, ale po gólu jsme výhru ubojovali. Hráči si to snad uvědomili a přesvědčili se, že je potřeba v tomto trendu pokračovat."

Tomáš Požár (trenér Sparty): "Nefunguje nám vůbec nic. Nejsou ve hře emoce, neudržíme míče, prohráváme souboje a nedaří se nám kombinace. Nedaří se týmu ani individualitám, takže je těžké, aby někdo ten prapor zvedl. Těžko se bavit o titulu, když jsme prohráli oba dosavadní venkovní zápasy. Nedokázali jsme ani v jednom reagovat na vývoj. Máme problémy s obrannými standardkami a těmi útočnými si také nepomůžeme, takže i to nás sráží. Sejdu se s vedením a budeme naši situaci řešit. Musíme si vyhodnotit, do jaké situace jsme se dostali. Mužstvo jako celek cítí, že se nám nedaří. V kabině si vyříkávají hráči spoustu věcí a je vidět, že jim to není jedno. Je ale potřeba to přenést na hřiště, ne o tom jen mluvit."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články