Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec doplňuje kádr, z Teplic přichází útočník Potočný

Liberec - Liberec posílil útočník Roman Potočný. Pětadvacetiletý fotbalista do Slovanu přestoupil z Teplic. Podle Liberce je ale nutné ještě doladit detaily smlouvy a Potočný musí absolvovat zdravotní testy. Naopak Teplice posílil srbský stoper s australským pasem Aleksandar Šušnjar. Jednadvacetiletý obránce přišel ze čtvrtého celku rumunské ligy Gaz Metan Medias a na Stínadlech podepsal roční smlouvu s opcí.

"Liberec předložil velmi zajímavou nabídku a sám hráč projevil zájem odejít. Po dlouhých jednáních jsme se s Libercem dohodli na přestupu," řekl ředitel klubu Petr Hynek. "V tuto chvíli pracujeme na náhradě do útočné řady," dodal sportovní ředitel Jakub Dovalil.

Potočný si za dva roky v Teplicích připsal 52 ligových zápasů a devět gólů. Bývalý hráč Bohemians 1905, který v mládežnických kategoriích působil i ve Spartě, na podzim především jako náhradník zasáhl do všech 16 kol a vstřelil dvě branky.

V tabulce třináctý Liberec už před Potočným v zimní pauze získal záložníka Milana Kerbra ze Slovácka, obránce Ondřeje Kúdelu z Mladé Boleslavi a útočníka Radka Voltra ze Slavie.

Teplice posílil srbský stoper s australským pasem Šušnjar

Šušnjar má za sebou také působení v litevské lize v dresu Ekranasu a Lietavy a nastupoval také za srbský Donji Srem. "Jedná se o mladého levonohého perspektivního hráče, proto jsme se rozhodli s vedením klubu ho angažovat," řekl trenér Daniel Šmejkal.

Teplice, kterým po podzimní části nejvyšší soutěže patří šestá příčka, zatím posílil pouze univerzál Alois Hyčka z Brna. Klub také v zimní přípravě zkoušel stopery Ivana Ostojiče a Nikitu Baranova, kteří ale na testech neuspěli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články