Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Trenér Rada skončil u fotbalistů Příbrami, nahradí ho asistent Tobiáš

Příbram - U fotbalistů Příbrami skončil trenér Petr Rada. Na lavičce posledního týmu prvoligové tabulky ho pro jarní záchranářské boje nahradí dosavadní asistent Kamil Tobiáš. Bývalý reprezentační kouč nepřistoupil na snížení platu, které mu podle jeho slov předložil prezident klubu Jaroslav Starka.

Sport
zdroj: ČT4

Rada nevydržel na lavičce Příbrami ani půl roku. Osmapadesátiletý trenér mužstvo převzal v srpnu po čtyřech kolech po Martinu Pulpitovi, ale z posledního místa ligové tabulky ho nedostal. Na první nesestupovou pozici ztrácí Příbram šest bodů.

"Děkujeme Petrovi za práci, kterou v našem klubu odvedl. Rozcházíme se v dobrém, Petr je kvalitní trenér, který si zaslouží určité finanční podmínky. My jsme propustili několik hráčů a najeli jsme do úsporného režimu, proto k ukončení spolupráce došlo," uvedl prezident Příbrami Jaroslav Starka.

Osmatřicetiletý Kamil Tobiáš je synem bývalého trenéra Příbrami Pavla Tobiáše. V Plzni krátce dělal asistenta Karlu Krejčímu, jako hlavní kouč zatím působil u mládeže Příbrami a Českých Budějovic.

"Kamil je mladý trenér, do kterého vkládáme velké naděje. Má všechna potřebná trenérská osvědčení a zkušenost v lize již nabral jako asistent. V realizačním týmu zůstává Marcel Mácha i Tomáš Poštulka. Momentálně řešíme uvolněný post asistenta trenéra," uvedl Starka.

Osmatřicetiletý Tobiáš si odbude premiéru v úterý proti druholigovému Táborsku v přípravné Tipsport lize na Vyšehradě. "Je to pro mne veliká výzva, bude to poprvé, kdy povedu ligové mužstvo. S panem Jaroslavem Starkou jsme se dohodli, že uděláme vše pro setrvání v soutěži. Doufám, že se nám to podaří," prohlásil Tobiáš. 

Zdroj
ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články